cathry1986

© 2017

Geplaatst op 01-07-2012 15:34 door Cathry
Categorieën: gewoon


Linksboven: Linda, ik en Hans, 1e duik
Rechtsboven: Hans en ik, begin 2e duik
Linksonder: Hans en ik onder de pier, 3e duik
Rechtsonder: Linda, ik en Hans, 3e duikVakantie Curaçao 13-25 mei 2012

Zondag 13 mei 2012
Om 5 uur vanmorgen ging de wekker en was het tijd om op te staan en de laatste spullen in te pakken voor de vakantie naar Curaçao. Rond half 7 waren Linda, mam en Petra bij mij en konden we vertrekken richting Schiphol. Rond half 9 kwamen we aan op Schiphol en konden we meteen inchecken. Na het inchecken hebben we nog wat gedronken en daarna ben ik nog even naar de EHBO-ruimte geweest om een keer naar de wc te gaan. Hierna was het alweer tijd om mijn elektrische rolstoel in te gaan leveren, want deze moest via de kelder naar het vliegtuig gebracht worden. Nadat ik overgezet was in mijn handrolstoel hebben we afscheid genomen van mam en Petra en zijn we door de douane gegaan. Op ons gemak zijn we richting gate 2 gewandeld en hier moesten we nog even wachten voordat we door de laatste douanecontrole konden. Hierna moesten we nog even wachten voordat we het vliegtuig in mochten. Toen we eenmaal in het vliegtuig zaten bleek de telling van het aantal passagiers niet te kloppen. Het duurde een tijdje voordat dit opgelost was, helaas konden we hierna nog niet vertrekken want toen begon er een lampje van de benzine te branden. Hier moest ook even na gekeken worden en zo doende hebben we 2 uur in het vliegtuig gezeten voordat we op konden stijgen. Na ongeveer 11 uur vliegen en een tussenstop op Aruba kwamen we aan op Curaçao. Mijn handrolstoel stond gelukkig al bij de gate toen ik het vliegtuig uit kwam. Toen we bij de bagageband stonden te wachten op alle koffers werd aan Linda gevraagd of ze even mee wou lopen om mijn elektrische rolstoel te halen. Linda heeft alles weer aangesloten en hierna kon ik weer over in mijn elektrische rolstoel. Buiten bij het vliegveld stond de aangepaste taxi al op ons te wachten om ons naar Dolphin Suites te brengen. Na een klein half uurtje rijden kwamen we aan bij het hotel en kregen we de sleutel van ons appartement. Tijdens het uitpakken van de spullen bleek dat ik een stekker van mijn luchtmatras was vergeten. We hebben meteen contact opgenomen met ArkeFly zodat ze de volgende morgen konden kijken wat de mogelijkheden waren om deze uit Nederland te laten komen. We hebben nog wat gedronken en zijn toen naar bed gegaan want we hadden er een lange dag op zitten.

Maandag 14 mei 2012
Vandaag zou ArkeFly rond half 10 terugbellen over de stekker. Om kwart voor 10 hadden ze nog niet gebeld en hebben we besloten om eerst te gaan ontbijten. Na het ontbijt zijn we gaan inchecken bij het hotel en hebben we gevraagd of ze iets van ArkeFly hadden gehoord, want wij hadden al geprobeerd om zelf te bellen, maar kregen niemand te pakken. Bij de receptie hebben we ook uitgelegd dat we een stekker waren vergeten en zij hebben voor ons de bedrijven afgebeld om te vragen of deze een luchtmatras konden leveren. Helaas kon niemand dit leveren en was het luchtmatras van het hotel niet meer in orde om te gebruiken. Gelukkig bleek het een stekker te zijn die ook wordt gebruikt voor computers en andere apparaten en konden we via via een stekker lenen voor de komende tijd en deze paste perfect op de motor van mijn luchtmatras. Hierna zijn we het strand even gaan verkennen en wouden we geld gaan pinnen bij Mambo Beach alleen bleek de pinautomaat hier weg te zijn, want ze waren Mambo Beach aan het verbouwen. Aangezien Linda vanmiddag naar de winkel zou gaan zou ze hier wel pinnen. In de middag hebben we bij het zwembad van het hotel gezeten en wat gekletst met de andere mensen uit het hotel. 1 van deze gezinnen bleek na het zwemmen naar de winkel te rijden met hun huurauto en als Linda wou kon ze meerijden met hun. In de avond zijn we gaan eten bij Hemmingsway.

Dinsdag 15 mei 2012
Vandaag zijn we na het ontbijt even naar het sea-aquarium geweest. We hebben de dolfijnenshow gezien en een ronde door het aquarium gemaakt. De andere shows hebben we niet meer gekeken omdat het nog best lang zou duren voordat deze begonnen en zijn we op strand gaan relaxen. Eenmaal terug in hotel kreeg ik een telefoontje van Hans of de duik van woensdag verzet kon worden naar donderdag. Aangezien wij voor de donderdag nog niets gepland hadden kwam dat bij ons wel uit en hebben we afgesproken dat Hans donderdag rond 1 uur bij Dolphin Suites is en dat ik voor die tijd ook de taxi regel.

Woensdag 16 mei 2012
In de ochtend hebben we eerst de taxi geregeld voor het duiken. De 1e taxi die we belden was met vakantie en kon dus niet rijden. De 2e taxi moest eerst uitzoeken of het mogelijk was en zou later terugbellen. De kosten voor 2 personen zou alleen best prijzig zijn. Aangezien Hans toch naar het hotel kwam om de strandstoel op te halen was het voor Linda ook mogelijk om met hem mee te rijden. Hierdoor hoefden we maar voor 1 persoon te betalen. Tevens hebben we een boottocht voor in de avond geboekt met de “Pelican”. Toen we later op de dag terug kwamen van het strand, had de taxi ook gebeld dat hun morgen konden rijden en dat het bedrag voor 2 personen zou zijn.
Om half 5 moesten we ons melden bij de “Pelican” voor de boottocht. Met de rolstoel kon ik gemakkelijk aan boord en nog goed rondrijden ook. Toen de andere mensen aan boord kwamen bleek dat er nog 3 gezinnen van het hotel aan boord waren dus dit was wel erg gezellig. De boottocht vertrok vanaf het sea-aquarium richting het Spaanse water. Ondertussen kwamen we ook langs de Caracasbaai gevaren waar de duikplek van morgen ligt. Bij het Spaanse water hebben we een tochtje langs alle mooie en luxe huizen gemaakt. Hierna zijn we nog richting Willemstad gevaren en vanaf de boot konden de pontjesbrug, stukje van Otrobanda en een stukje van Punda zien.
Na de boottocht zijn we weer op het strand bij restaurant Hemmingway gaan eten.

Donderdag 17 mei 2012
In de ochtend konden we lekker rustig aan doen en zijn we na het ontbijt op ons balkon nog even gelezen. Hierna was het alweer tijd om de spullen voor het duiken klaar te maken en mijn duikpak vast voor een gedeelte aan te trekken. We waren mooi op tijd klaar en zijn toen vast naar beneden gegaan om op te taxi te wachten. Hans en Marit kwamen er ook al aan om de strandstoel op te halen. De taxi kwam een paar minuten later. De taxi zou mij naar CURious2dive brengen bij de caracasbaai en daarna zouden ze nog door rijden naar de tugboot. Eenmaal bij de duikschool aangekomen moest ik nog de duikschoenen passen en kijken welke loodgordels ik nodig had. Linda moest ook nog de duikspullen passen. Nadat alle duikspullen uitgezocht waren konden we vertrekken naar de duikstek. De weg er na toe was al een uitdaging op zich. Aangezien Linda een enkele keer gedoken heeft in het zwembad zou haar 1e duik een introductieduik zijn. Dit hield in dat er voor de duik het een en ander over duiken werd verteld en dat ze onderwater een aantal oefeningen uit moest voeren. Na het introductiepraatje was het tijd om ons klaar te maken om het water in te gaan. Om van de vlonder op het strand te komen moest ik met de strandstoel weer via de smalle balkjes en een aantal stenen. Eenmaal in het water kon het vest bij mij worden om gedaan en de loodgordels. Het was weer even kijken en puzzelen hoe de gordels het beste konden zitten maar toen ze eenmaal zaten hing ik mooi stabiel in het water. Ondertussen kwam Linda ook het water in en kon ze aan haar oefeningen beginnen. Dit was leuk en grappig om te zien. Hierna konden we echt gaan vertrekken voor duik. We zijn eerst richting de koraalwand gegaan en hier zijn we gaan afdalen. Na het bewonderen van de koraalwand zijn we richting de tugboot gezwommen. Hierna zouden we eigenlijk nog richting de pier zwemmen maar omdat ik het toch te koud kreeg ging dit helaas niet door. Eenmaal boven water bleek dat ik toch een uur onder ben geweest. Voor mij een mooie tijd en weer wat langer dan de vorige keren. Eenmaal terug op het strand ging ik in het zonnetje staan om op te warmen, tevens gooide ze een plens met lekker warm water over me heen. Hierna ben ik weer in mijn eigen rolstoel gaan zitten en ben ik in het zonnetje gaan zitten wachten op de taxi. Eenmaal terug bij het hotel ben ik weer in het zonnetje gaan zitten om te wachten tot Linda terug was. Toen Hans Linda weer afgezet had bij het hotel hebben we meteen afgesproken dat ik morgen weer een duik zal maken en dan bij Marie Pampoen. Na het omkleden was het alweer tijd om op het strand te gaan eten.


Vrijdag 18 mei 2012
In de ochtend hebben we weer lekker op ons gemak ontbeten op het strand en daarna relaxed op ons balkon gehangen. Voor vandaag hadden we geen taxi nodig omdat de duikstek in de buurt van hotel is en dus op rij afstand is met mijn rolstoel goed te doen. Rond een uur of 1 waren Hans en Leroy bij Dolphins Suites om de strandrolstoel op te halen en onze tassen. Hans was nog even in gesprek met iemand van het hotel en Linda en ik zijn vast aangereden richting de Marie Pampoen. Bij de duikstek moesten we nog even op Hans en Leroy wachten, want wij waren o zo snel ;). Al onze spullen konden we neer zetten bij Mark en Kurt van de Twindivers. Het was hier al meteen dolle boel. Aangezien mijn rolstoel niet helemaal in de schaduw kon en het met mijn duikpak half aan toch best warm in de zon was ben ik maar gauw genoeg in de strandrolstoel gaan zitten, zodat ik naar de schaduw kon. Na het klaarmaken van alle duikspullen was het tijd om richting het water te gaan. Linda ging deze keer niet mee duiken, maar ging lekker ronddobberen in het water en op het strand relaxen. Eenmaal in het water konden we ons verder klaarmaken voor de duik en was het weer tijd om te vertrekken. Helaas duurde de duik niet zo lang als gister aangezien ik het wat eerder koud had, maar toch ben ik nog 3 kwartier onder water geweest. Eenmaal terug op het droge ben ik weer gauw genoeg in mijn eigen rolstoel gaan zitten. We moesten nog wel even op zoek naar mijn handdoeken want 1 van de twindivers (weet niet meer welke;)) had nog een paar handdoeken nodig voor zijn verzameling;). Gelukkig lette hij even niet op en kon Linda de handdoek snel meenemen. Toen we al onze spullen weer bij elkaar hadden zijn we teruggereden richting het hotel. Deze keer waren we niet de snelste en haalden Hans en Leroy ons onderweg in, toen wij bij het hotel aankwamen zaten zij al relaxed op het bankje te wachten. Linda en ik wilden deze vakantie ook nog een dagje naar Willemstad toe en volgens Hans konden we dan het beste op zaterdag gaan omdat er dan het meeste te doen is. Verder hebben we nog afgesproken dat ik zondag weer ga duiken en dan weer bij de Tugboot. Bij de receptie hebben we nog even een taxi laten regelen om op zaterdag naar Willemstad te gaan. We wilden ook nog de taxi voor zondag afspreken, maar dat kon niet want ze zaten vol, maar we moesten de volgende dag maar even bellen want misschien kon het toch.

Zaterdag 19 mei 2012
Na het ontbijt zijn we terug gegaan naar het hotel om de taxi nog een keer te bellen voor het duiken van de volgende dag. De taxi had nog steeds geen tijd en nu moesten we op zoek naar een taxi. Er was nog wel een taxi maar deze was wel duurder en als Linda mee wou waren we nog meer kwijt. Deze taxi hebben we toch maar besteld anders konden we niet op de duikstek komen, want deze was wel erg ver om met de rolstoel te gaan rijden. Hierna zijn we richting Breezers hotel gereden om geld te gaan pinnen voor de taxi die ons in de middag naar Willemstad zou brengen. Bij de pinautomaat aangekomen bleek dat deze buiten bereik was. De volgende pinautomaat lag weer een aantal kilometer verder en hebben we besloten om te vragen of de taxi hier vanmiddag even wil stoppen. Op het strand hebben we nog even bitterballen gehaald om deze op ons balkon op te eten. Rond 3 uur kwam de taxi ons ophalen bij het hotel. De chauffeur zou bij een tankstation stoppen waar ze een pinautomaat hebben, alleen deze bleek ook niet te werken. Met de chauffeur hebben we toen afgesproken dat we gewoon in Willemstad zouden pinnen en dat we op de terugweg zouden betalen. We zijn uitgestapt op het Wilhelminaplein en hier zou de taxi ons om 9 uur in de avond weer ophalen. In een boekje van Curaçao stonden verschillende fototochten door Willemstad en de tocht door Otrobanda zijn we als eerste gaan volgen. Aangezien we in Punda stonden moesten we naar de andere kant van Willemstad. Terwijl we rustig over de pontjesbrug liepen hoorden we ineens een sirene loeien. In eerste instantie hadden we nog niet in de gaten wat het was, maar het bleek de sirene van de pontjesbrug te zijn. Deze moest open zodat er schip de haven in kon varen. We zijn toen snel doorgelopen naar de overkant en hebben hier staan kijken hoe de brug open gaat. Hierna zijn we begonnen aan de fototocht door Otrobanda. Af en toe was het wel lastig om de gebouwen op een kleine foto te herkennen. De tocht was wel grappig om te doen aangezien je zo op plekken loopt waar je anders niet snel zult komen. Na deze tocht zijn we via de pontjesbrug weer naar Punda gelopen en zijn hier begonnen aan de nieuwe fototocht. Op een gegeven moment kwamen we er achter dat we een verkeerde weg hadden genomen en dat we bij het einde van de tocht uitgekomen waren gekomen. We hadden niet veel zin om terug te lopen en weer verder te gaan met de tocht. We zijn nu door de winkelstraten in Punda gaan wandelen. Hierna zijn we op het terras van het Iguana Café gaan zitten op de handelskade. Vanaf hier hadden we een erg mooi uitzicht op de pontjesburg, de haven en Otrobanda. Volgens Hans konden we hier ook heerlijke hamburgers eten. Natuurlijk moesten we dit uitproberen en inderdaad de hamburgers zijn er heerlijk!!. Rond een uur of 9 kwam de taxi ons bij het Whilhelminaplein weer oppikken om ons terug te brengen naar het hotel.

Zondag 20 mei 2012
Vandaag stond er weer een duik bij de tugboot op het programma. De duik zou dit keer een uurtje later plaatsvinden dus hadden we weer een lekker rustig ochtendje. Het taxibedrijf en Hans stonden al te wachten op ons bij het hotel toen wij naar beneden kwamen en we konden dus meteen vertrekken. Hans en Linda maakten nog een tussenstop bij de duikschool en de taxi bracht mij meteen naar de duiklocatie. Na het klaarzetten van alle duikspullen en was het weer tijd om het water in te gaan, Linda ging deze duik ook weer mee. Op de heenweg zijn weer eerst richting de pier vertrokken. Het was erg gaaf om onder de pier door te duiken. Het was een erg mooi gezicht aangezien je door de verschillende licht invallen steeds een ander beeld onder de pier had. Hierna zijn we weer vertrokken richting de koraalwand om daarna via de tugboot weer terug te keren. Op het laatst kreeg ik het toch wel erg koud en heb dit aangegeven. Eenmaal boven water bleek dat ik het toch wel erg koud had aangezien ik aan het klappertanden was. Maar snel in de strandstoel en richting het zonnetje en een plens met warm water over me heen zodat ik weer wat op kon warmen. Ondertussen was de taxi er ook weer en ben ik weer in mijn eigen rolstoel gaan zitten zodat we weer richting het hotel konden vertrekken. Deze duik had mij toch wel erg uitgeput aangezien ik in de avond erg moe was en het nog lang koud heb gehad. ’s Avonds bij het eten was er een lopend buffet en een muziekavond. We hebben hier weer heerlijk gegeten en zijn er na teruggegaan naar het hotel. Op ons balkon konden we nog wat van de muziek horen.

Maandag 21 mei 2012
Na ons ontbijt zijn we richting Cabana Beach gereden omdat het mogelijk was om daar te gaan jetskiën. Linda had hier wel zin in en heeft een jetski voor een half uur gehuurd. Eerst kreeg ze een beetje uitleg over het varen met een jetski want dit had ze nog nooit gedaan. Hierna kon ze op de zee gaan varen. Ze mocht een heel stuk naar links varen waardoor ze bij het strand uitkwam waar wij zaten. Na een half uurtje zat het er al op en moest ze de jetski helaas weer inleveren. Hierna hebben we op het strand van Cabana nog wat gedronken en bitterballen gegeten. Hierna zijn we teruggegaan naar het hotel en hebben de rest van de middag doorgebracht bij het hotel. Op mijn enkel had ik een bultje zitten wat steeds roder werd en mijn voet werd dikker en roder. Aangezien ik morgen toch graag nog wou duiken hebben we besloten om er even naar te laten kijken. Bij de receptie vonden ze het toch beter dat de dokter hierna zou komen kijken en hebben ze deze gebeld. Uiteindelijk bleek er niets aan de hand te zijn en was het gewoon een insectenbeet. Ik moest mijn voet gewoon wat omhoog leggen en dan zou het de dag er na alweer een stuk beter zijn.

Dinsdag 22 mei 2012
Vandaag was het helaas alweer tijd voor mijn allerlaatste duik deze vakantie:(. Maar eerst moesten we nog een keer naar de pinautomaat bij het Breezers hotel rijden om geld te pinnen om de huisarts van gisteren te betalen. Elke keer als wij rondrijden over de weg en Linda staat dan achterop bij mij dan hebben veel bekijks, want een elektrische rolstoel is al apart, maar dan nog iemand die achteropstaat al helemaal. Veel bestuurders toeteren en zwaaien naar ons. 1 bestuurder keerde zelfs om om tegen ons te zeggen dat hij dit zo gaaf vond. Rond 1 uur zou de taxi ons opkomen halen en wij stonden mooi op tijd klaar. Hans was ook op tijd om de strandrolstoel en Linda op te halen maar de taxi was nergens te bekennen. Na 20 minuten gewacht te hebben, hebben we maar even aan de receptie gevraagd of ze wilden bellen waar de taxi bleef. Volgens hen was de taxi onderweg en kon deze elk moment komen. Nog maar even afwachten dan maar. 10 minuten later was de taxi er ook en konden we weer vertrekken richting de Tugboot. Aangezien Leroy vandaag een dagje vrij had, had Hans geregeld dat Kurt van de Twindivers meeging duiken. Hans en Linda gingen Kurt ophalen bij Marie Pampoen en zouden daarna doorrijden naar de Tugboot. Na dat alles weer klaargezet was en ik in de strandstoel zat was het tijd om richting het water te gaan. Toen alle duikspullen weer omgedaan waren was het tijd om te vertrekken voor mijn 4e en laatste duik van de vakantie. Deze keer hadden we weer een andere route als de andere duiken. De laatste stop was weer bij de tugboot en na een uur onderwater was het weer tijd om terug richting boven te gaan. Hierna moest ik weer op de strandrolstoel getild worden om uit het water te kunnen en via de smalle balkjes weer op het vlonder te komen. Eenmaal op het vlonder was het weer tijd voor een plens warm water en handdoeken om op te warme in het zonnetje. Toen ik weer eenmaal in me rolstoel zat konden we gaan wachten op de taxi. Met de taxi ben ik weer teruggebracht naar het hotel en heb hier in het zonnetje zitten wachten tot Hans en Linda er aan kwamen.

Woensdag 23 mei 2012
Vandaag was alweer onze laatste hele dag op Curaçao. We hebben alvast was dingen ingepakt welke we toch niet meer nodig hebben zodat we morgen alleen de laatste dingen hoeven in te pakken. In de middag zijn we nog lekker op het strand gaan zitten, alleen in het begin zat ik even vast. Linda moest achter op mijn rolstoel gaan staan zodat mijn voorwielen de lucht ingaan, alleen door miscommunicatie ;) reed ik al aan en Linda kiepte niet waardoor ik me vast reed;). Na wat sjorwerk was ik weer los en kon ik weer verder rijden over het strand. Op het einde van de middag zijn we nog naar de zeeleeuwenshow van het sea-aquarium wezen kijken.

Donderdag 24 mei 2012
Vandaag waren onze laatste uurtje op Curaçao alweer aangebroken. Na ons laatste ontbijtje op het strand zijn we naar het hotel teruggegaan en hebben we besloten om alvast de rekening van het hotel voor onder andere de hulpmiddelen te betalen. Dit had nogal wat werk in aarde omdat de pinautomaat van het hotel de pinpas van Cathry niet zo aardig vond. Deze gaf elke keer aan dat er niet genoeg op de rekening stond, terwijl er toch wel genoeg op stond. Gelukkig hadden we de laptop bij en de kaarlezers van de bank zodat Linda snel even geld op haar pinpas kon zetten om met de proberen te betalen. Gelukkig werkte deze wel. Hierna zijn we op het strand nog even wat lekkers wezen eten om hierna echt de laatste spullen in te pakken. Rond 2 uur stond de transfer naar het vliegveld alweer klaar en was het tijd om te vertrekken. Op het vliegveld konden we al meteen inchecken en liep er iemand mee met ons naar de gate om mijn rolstoel te rijden. Bij de gate moesten we nog een tijd wachten wat deze ging iets later open dan gepland. Maar hier hebben we ons niet verveeld want er was genoeg rond te kijken. Na het nodige tilwerk zat ik weer in de vliegtuigstoel en konden we vertrekken richting Nederland. Deze keer hadden we geen last van te veel personen of brandstofproblemen en konden we gauw genoeg vertrekken.

Vrijdag 25 mei 2012
Het vliegtuig vloog goed door en we zijn rond 9.45 geland op Schiphol. Een uur eerder dan de bedoeling was. Helaas hebben wij geen gebruik kunnen maken om eerder buiten te staan, want deze tijd was ik al kwijt met wachten op mijn elektrische rolstoel. De elektrische rolstoel heeft de vlucht niet helemaal overleefd. Het werkblad is doormidden gebroken. Hiervan heb ik nog een schaderapport laten maken zodat ik de kosten kan gaan verhalen op vliegtuigmaatschappij. In het vliegtuig was de motor van mijn luchtmatras ook nog uit het bagagevak gevallen, thuis bleek dat deze toch wel herrie maakte, er bleek iets afgebroken te zijn maar de motor is omgewisseld en nu heb ik nergens meer last van;). Nadat alles geregeld was en wij al onze spullen bij elkaar hadden konden we door de deuren en daar stonden ons mam en de mam van Linda ons al op te wachten.

Het was weer een supergave vakantie en weer veel te snel voorbij.


Geplaatst op 14-08-2011 13:21 door Cathry
Categorieën: gewoon
foto links boven: Hans en ik bij de "Tugboat", 1e duik
foto rechts boven: Leroy en ik, begin 3e duik
foto links onder: Hans en ik, kijken naar een vis, 3e duik
foto rechts onder: Hans en ik, op een mooie diepte;), 3e duik


Maandag 25 juli
Eindelijk is het zover!! Tijd voor de vakantie op Curaçao. Om half 6 in de ochtend ging me wekker en was het tijd om op te staan en de laatste dingen inpakken. Rond kwart voor 8 á 8 uur waren pap, mam en wies bij mij en konden we vertrekken richting Schiphol. Toen we bijna bij Schiphol waren hebben we even gebeld met het bedrijf waar we onze auto zouden parkeren en hun stonden al klaar op Schiphol toen we aankwamen. Na het inleveren van de sleutel en het betalen konden we nog even een kop koffie drinken voordat we moesten inchecken. Bij de Seal&Go balie heb ik nog even een grote tas gekocht waar mijn luchtmatras in past. Deze was nu ook goed verpakt en kon hierdoor gewoon het laadruim in. Tijdens het inchecken deden ze nog even moeilijk over mijn rolstoel aangezien de gegevens niet in de computer stonden. Maar na het doorgeven van het gewicht en de maten was het geen probleem. Wel dacht mevrouw achter de balie dat ik volgens mij achterlijk was want elke keer als ze iets moest weten vroeg ze het aan anderen terwijl sommige niet eens bij mij hoorde. Na het inchecken ben ik mijn elektrische rolstoel gaan inleveren en hierna kon ik nog even naar de ehbo om naar de wc te gaan (hier hebben ze bedden staan en ik had geregeld dat ik daar gebruik van kon maken).

Toen we door de douane waren hebben we nog even een aantal oordopjes gekocht en zijn we vertrokken richting Gate 8. Hier moesten we nogmaals door de douane en konden we wachten tot we het vliegtuig in konden. De assistentie van Schiphol stond al te wachten met het vliegtuigstoeltje. We kwamen in het midden van het vliegtuig naar binnen en moesten hierdoor een heel stuk langs alle stoelen af naar voren. Nadat ik weer was overgezet op de vliegtuigstoel kon ons mam nog wat kussen in mijn zij duwen en achter mijn hoofd zetten zodat ik wat makkelijker kon blijven zitten. De vlucht van 10 uur kon beginnen. Tijdens de vlucht heb ik een aantal films en series gekeken en nog wat spelletjes gespeeld. Toen bekend werd gemaakt dat we bijna bij Aruba waren heb ik even om een extra gordel gevraagd zodat ik wat makkelijker kon blijven zitten met het landen. Op Aruba hadden we een tussenstop. Hier gingen mensen het vliegtuig uit en kwamen er weer in welke terug gingen naar Amsterdam. Er waren weer een paar mensen die te laat waren en hier moesten we op wachten. Hierna was het nog een klein half uurtje vliegen naar Curaçao. We zijn rond half 8 Curaçaose tijd geland en dit was een uurtje eerder als op de planning stond. Mijn handrolstoel werd al naar het vliegtuig gebracht alleen moest deze een omweggetje maken aangezien mijn rolstoel niet door het deurtje paste omdat de stoel niet inklapbaar is. Onze taxichauffeuse van Joseph Cares (http://www.josephcares.com) stond al te wachten bij het begin van de gate. Zij liep met ons mee naar de bagageband. Mijn elektrische rolstoel kwam er ook al aan. Het bleek alleen dat één koffer was achtergebleven in Amsterdam. Dit was al bekend en zou met een vlucht van dinsdag naar Curaçao komen. Met de taxi was het een klein half uurtje rijden naar ons hotel, Dolphin Suites (http://www.dolphinsuites-curacao.com). Hier werden we welkom geheten door Irvin, de bewaker van het pand. Hij bracht ons naar de kamer/appartement en legde uit hoe alles werkt. Na het uitpakken van alle spullen was het alweer tijd om te gaan slapen na een lange dag.

Dinsdag 26 juli
Voordat we gingen ontbijten zijn we nog even langs de receptie gegaan en hebben hier de laatste informatie gekregen. Om te ontbijten moesten we naar restaurant Hemmingway. Dit ligt aan het strand bij hotel Lions Dive. Het was de weg oversteken en dan een klein stukje lopen. Het uitzicht is hier wel erg mooi. Na het ontbijten zijn we de rest van het strand gaan verkennen. Hierna zijn we richting het Sea-aquarium gegaan. Hier hebben we een dolfijnenshow, zeeleeuwenshow en een stukje van de flamingoshow gezien. Tevens heb ik even geïnformeerd naar het zwemmen met dolfijnen. Bij de Dolphin Academy was dit niet mogelijk en werd ik door gestuurd naar Curacao Dolphin Therapy & Research Center (CDTC). Hier was wel voor mij de mogelijkheid om te gaan zwemmen met dolfijnen. Alleen was het erg druk en zouden ze laten weten als er iets uitviel en er een plekje voor me was. Even later kreeg ik te horen dat dit waarschijnlijk op vrijdag zou plaatsvinden. Rond een uur of 4 kwam er een busje van de supermarkt bij het hotel en zijn mam en wies hiermee meegegaan om wat spullen te komen. Ondertussen heb ik contact gehad met Hans Pleij, van Curious 2 Dive (http://www.curious2dive.com) over de duiken die ik wil maken en afgesproken dat hij in de avond even langs zou komen om alles door te nemen. Ons avondeten vond ook plaats bij Hemmingway en hebben we op het strand zitten eten en genoten van de het laatste beetje zon van deze dag. Rond 8 uur kwamen Hans en Leroy langs om de laatste dingen voor het duiken door te nemen. Ik mocht helaas mijn “beruchte” roze sokjes niet aan tijdens het duiken want ik moest schoenen aan vanwege de rotsen. Afgesproken is dat donderdag mijn 1e duik zou zijn. Om half 2 zou ik bij de duikschool van Curious 2 Dive zijn en vandaar uit zouden we doorgaan de duikplaats.

Woensdag 27 juli
Na ons ontbijt bij Hemmingway heb ik in het hotel via de receptie even de taxi van Joseph Cares geregeld voor het duiken op donderdag. Tevens heb ik even de douchestoel laten omwisselen aangezien welke ik had niet geschikt was. De rest van de dag hebben we doorgebracht aan het strand en lekker genoten van de zee en het mooie weer. De achtergebleven koffer was ondertussen ook gearriveerd. Gelukkig maar want hier zaten al mijn duikspullen en de medicijnen van ons pap in. ’S Avond na het eten bij Hemmingway hebben we nog een spelletje gespeeld op het balkon van ons appartement.

Donderdag 28 juli
Vandaag was het tijd voor mijn duik, maar ik moest nog een tijdje wachten want dit zou pas in de middag plaatsvinden. Na het ontbijt zijn we bij het zwembad van het hotel gaan liggen. Rond half 12 ben ik me omgaan kleden en hebben we nog wat gegeten. Rond 1 uur was de taxi er en konden we vertrekken richting Caracasbaai, waar Curious 2 Dive gevestigd is. Hierna zijn we achter Hans en Leroy aangereden richt de duikstek “Tugboat”. Eenmaal uit de bus snel in de schaduw want ook al had ik mijn duikpak maar half aan, warm was het wel. Ondertussen werden alle duikspullen uit de auto geladen en in elkaar gezet. Hierna was het tijd om overgezet te worden in de strandstoel zodat ik het water ingereden kon worden. Voordat we op het strand konden moesten we met de strandstoel via 2 balkjes van het plateau afrijden. Toen ik eenmaal op het strand stond konden Hans en Leroy de duikspullen vast om doen en werden mijn spullen in het water gelegd. Hierna werd ik met de strandstoel in het water gereden en kon ik uit de stoel. Het water was lekker warm!!! (beter als de in de tongelreep;)). Hier kon ik wel een tijdje vertoeven. Hans en Leroy hielpen om mijn duikvest aan te trekken en het lood te verdelen. Dit gebeurde allemaal op z’n gemak want er lag toch nog een boot in onze duikroute. Nadat alles goed zat en getest was of mijn duikbril goed zat was het tijd om te gaan duiken. Eindelijk!!! Hier heb ik al die tijd naar uitgekeken;) Eenmaal onderwater vertrokken we rustig richting de “Tugboat”, dit is een sleepboot welke zo’n 30 jaar geleden tot zinken kwam en nu op een diepte van 5 meter ligt. Het wrak is na al die jaren helemaal bedekt met koraal en dit ziet er erg mooi en gaaf uit. We hebben een paar keer rond en over de “tugboat” heen gezwommen. Na een tijd kreeg ik het toch wel een beetje koud en zijn we rustig en op het gemak terug gegaan naar het strand. Toen we boven kwamen vroegen ze hoe het was geweest en ik vond het super gaaf. Het bleek dat ik ongeveer 38 minuten onderwater ben geweest. Dit is een stuk langer dan normaal in het zwembad. Nadat het duikvest afgedaan was konden ze mij in de strandstoel zetten. Het was nog wel even uitzoeken hoe ze dit het makkelijkst konden doen maar het is gelukt. Ze hebben mij op het strand even in het zonnetje gezet en daarna alle duikspullen naar de krant gebracht. Hierna hebben ze mij via de 2 balkjes weer het plateau opgereden en kon ik overgezet worden in mijn handrolstoel. Aangezien ik het koud had hebben ze mijn pak half uitgedaan en snel een aantal handdoeken omgedaan en mij weer lekker in het zonnetje gezet. Hierna nog even wat nagepraat en heb ik aangegeven dat ik nog wel een aantal duiken wou maken. Hans zou mij nog laten weten welke mogelijkheden er waren. Ondertussen was de taxi ook weer gearriveerd en gingen we weer terug naar het hotel. Eenmaal bij het hotel kreeg ik te horen dat het zwemmen met dolfijnen doorging op vrijdag om 15.45. Na het omkleden was het alweer tijd om te gaan eten bij Hemmingsway.

Vrijdag 29 juli
Na het ontbijt zijn we een stuk gaan wandelen. We zijn richting playa Marie Pompoen gewandeld. Zondag ga ik hier mijn 2e duik maken. Hierna zijn we nog een stuk verder gelopen. Eenmaal terug bij het hotel was het alweer tijd om mijn zwemkleding aan te gaan doen voor het zwemmen met dolfijnen. Om 15.45 heb ik me gemeld bij CDTC en moest ik nog even wat papieren invullen. Hierna heb ik kennis gemaakt met Ricarda, zij zou samen met mij het water in gaan, en vertrokken we richting het therapiegedeelte. Voordat ik het water in kon moest ik nog een reddingsvest aan. Deze zat toch niet heel handig en is besloten om een soort band om te doen. Deze zat beter en ik kon te water. Pappito, de dolfijn waar ik mee zou zwemmen, kwam me al tegemoet. Na het kennis maken met Pappito heb ik hem een aantal opdrachten gegeven en liet hij mij een aantal dingen zien, zoals geluid maken, kusjes geven, over een stok springen, samen rondjes draaien en nog een aantal dingen meer. Na een half uurtje was het helaas alweer tijd om uit het water te gaan. Toen ik eenmaal op de lift zat liet Pappito nog een aantal mooie sprongen en een bommetje zien. ’s Avonds zijn weer wezen eten bij Hemmingsway.

Zaterdag 30 juli
Vandaag gingen we met Joseph Cares een tour maken naar de oostkust van Curacao. Om half 10 was de taxi er. Toen we er allemaal inzaten moesten we nog even wachten op de gids. De tocht over de oostkust hield in dat we bezoek brachten aan Dinah Veeris, een Aloë Vera plantage en een struisvogelfarm. Als eerste gingen we naar Dinah Veeris, zij heeft de Dinah’s Botanic & Historic Garden. Dit een tuin met allerlei verschillende soorten kruiden. Helaas konden we geen rondleiding volgen omdat deze op zaterdag niet worden gehouden. Onze buschauffeuse wist van sommige kruiden wat af en kon ons hier wat over vertellen. Onze 2e stop was bij de CurAloe, dit is een grote Aloë Vera plantage. Tijdens de rondleiding werd er een stuk van de plant afgesneden en kregen we te zien welk gedeelte van een blad ze gebruiken. Tevens kon je hier wat van proeven als je wou. Hierna kregen we te zien waar ze de bladen van de plant verwerkten en konden we rondkijken in de winkel. Onze laatste stop zou bij eigenlijk bij een struisvogelfarm zijn. Alleen de rondleiding over het terrein was net vertrokken. Hier zouden we eigenlijk nog een uur op moeten wachten. Hier hadden we niet zo veel zin in en hebben we alleen even rondgekeken. Hierna zijn we nog even richting Willemstad gereden om daar op een markt wat eten te kopen. Dit hebben we bij terugkomst in het hotel opgegeten. De rest van de dag hebben we doorgebracht op het strand.

Zondag 31 juli
Na het ontbijt hebben we de rest van de morgen doorgebracht bij het zwembad. In de middag was het tijd voor mijn 2e duik. Deze zou plaatsvinden bij de duikstek Pierbaai, bij Marie Pompoen. Aangezien deze locatie redelijk dicht bij hotel lag zijn we hier heen gelopen. De strandrolstoel zou door Hans en Leroy bij het hotel worden opgepikt. Hier lag een mooie baan waar je met de strandrolstoel makkelijk over heen kon rijden om bij het water te komen. Na dat alle spullen weer gereed waren gemaakt en ik over gezet was in de strandrolstoel konden we vertrekken richting het water. Om nog meer stabiliteit te krijgen onderwater is er besloten om deze keer een extra loodgordel om mijn benen te binden. Dit bleek wel goed te gaan en besloten dit met de volgende duik ook te doen. Tijdens deze duik ben ik iets meer als 8 meter diep gegaan. Er stond nu wel meer stroming. Uiteindelijk ben ik 43 minuten onderwater geweest. Deze duik was ook weer erg gaaf. Na de duik en het overzetten in mijn eigen rolstoel ben ik weer in de zon gaan zitten om op te warmen. Aanstaande dinsdag zou mijn helaas alweer mijn laatste duik zijn en heb ik aan Hans doorgegeven dat ik naar de “Tugboat” wil. In de avond zijn we weer gaan eten bij Hemmingsway. Deze avond was er een buffet waar we gebruik van konden maken.

Maandag 1 augustus
Vandaag gingen pap, mam en wies naar een submarine. Dit is een boot waarin je laag zit en zo een stukje onderwater zit. De submarine was voor mij niet toegankelijk en ik ben in hotel gebleven. Ik ben nog even de dolfijnenshow bij het sea-aquarium gaan bezoeken en heb de taxi voor het duiken geregeld. Daarna heb ik me tijd vermaakt met het update van hyves en facebook. Tevens heb ik de foto’s op mijn laptop gezet. Nadat de rest weer terug was zijn we weer naar het strand gegaan en hebben hier de rest van de dag doorgebracht.

Dinsdag 2 augustus
Vandaag was het alweer tijd voor mijn 3e maar helaas ook mijn laatste duik van de vakantie. Om 1 uur kwam de taxi ons ophalen richting Caracasbaai te brengen. Vandaag zou ook Nynke meeduiken. Zij werkt bij Dolphin Suites. Doordat ze meeging duiken kreeg ze een beter idee van hoe duiken met iemand met een handicap er nu aan toegaat. Hierdoor kunnen ze de gasten beter adviseren wat er allemaal mogelijk is als ze willen. Nadat alle spullen weer klaar waren gezet, was het weer tijd om overgezet te worden in de strandrolstoel. Via de zelfde balkjes werd ik weer naar het strand gereden. Eenmaal in het water werd het duikvest weer aangedaan en gecontroleerd of de bril goed zat enzo. Opnieuw was er weer in boot in onze duikroute komen te liggen en zijn we hier om heen gegaan. Op een gegeven moment liet Hans op zijn duikhorloge zien dat we al weer een heel stuk onderwater waren. Nadat we de diepte op hadden gezocht zijn we weer richting de “tugboat” gezwommen. Onderweg hebben we nog even een paar andere duikers aan de kant geduwd omdat ze continue voor ons gingen zwemmen om ergens naar te kijken en dit niet erg handig was. Bij de “tugboat”hebben we ook weer een tijdje rondgezwommen en hierna zijn we weer rustig terug gezwommen naar het strand. Eenmaal weer boven water bleek dat ik deze keer ruim 50 minuten onderwater was geweest. De rest vroeg hoe diep ik was geweest en volgens Hans was dit 1,9 meter aangezien ik niet dieper mocht als zwembaddiepte (ik moest namelijk maar in het zwembad duiken) volgens de sportarts in Nederland. Uiteindelijk ben ik tot 11,5 meter diep geweest. Dit ging allemaal erg goed en ik had nergens last van. Nadat ik uit het water was ben ik weer in de zon gaan staan om op te warmen en te wachten op de taxi.

Woensdag 3 augustus
Na het ontbijt zijn we richting het strand gegaan om een mooi plekje onder de bomen te vinden. In de middag zijn we opnieuw richting Marie Pompoen gewandeld om hier wat te eten bij SeaSide Terrance. Hierna zijn we weer terug gegaan naar het hotel.

Donderdag 4 augustus
Vandaag was mam jarig dus gingen we even zingen toen we wakker waren. Na het ontbijt zijn we weer richting het strand gegaan. Om 14.00 moesten mam en wies bij Dophin Acadamy zijn voor de Dolphin Swim. Er waren 5 groepen met ongeveer 6 personen per groepje. Als je niet ging zwemmen kon je gelukkig wel mee om te gaan kijken. Als eerste mochten ze een ritje maken. Ze moesten hun handen op zij houden en dan de vinden vast pakken als deze er aan kwamen. Daarna gingen ze met hun groepje naar 2 andere dolfijnen toe. Deze hebben ze laten zingen, laten ronddraaien en kregen een kusje. Eenmaal terug binnen konden we de foto’s en films even terug kijken terwijl we op hun aan het wachten waren. Ons mam heeft 2 foto’s gekocht aangezien pap alleen maar foto’s van de lucht en het water had. Hierna zijn we bij een restaurant aan de overkant van het water en tegenover Hemmingsway wat gaan drinken. Hierna zijn we nog even naar het strand gegaan.

Vrijdag 5 augustus
Vandaag stond er voor pap, mam en wies een tocht met een jeep op het programma. Ze moesten hier wel vroeg voor opstaan want de jeep kwam hun al op half 9 ophalen. Ik ben hierna lekker met mijn zoveelste leesboek van deze week op het balkon gaan zitten en heb bijna de hele tijd lekker in het zonnetje zitten lezen. Toen de rest terug was zijn we weer richting het strand gegaan en hebben we even gekeken of ik bij een ander restaurant naar binnen zou kunnen. Dit ging en hebben we besloten om hier op zaterdagavond te gaan eten.

Zaterdag 6 augustus
Vandaag hoorde we bij de receptie dat er achter het hotel liep welke naar de Jan van Thielbaai ging. Het pad was alleen niet verhard en ze wisten niet of het geschikt was voor rolstoelen. Mam en pap wouden wel richting de Jan van Thielbaai lopen en ik wou wel mee. Het pad was erg smal en lag vol met stenen, maar toch bleef ik stug door rijden. De berg omhoog lukte helaas alleen niet aangezien ik hier zigzaggend omhoog moest en daar was mijn rolstoel het niet mee eens. We besloten toch maar terug te gaan alleen toen kwam ik er achter dat ik 2 lekke voorbanden had. Aan het begin van het pad zat een bedrijf voor offroad motoren en hun hebben mijn voorbanden gemaakt zodat ik weer rond kon rijden. Hierna heb ik bij het sea-aquarium nog even wat cadeautjes gekocht. In de avond zijn we eten bij restaurant Nemo.

Zondag 7 augustus / maandag 8 augustus
Helaas was het vandaag alweer tijd om te vertrekken richting Nederland. De laatste paar uurtjes hebben we nog doorgebracht bij het zwembad. Rond 2 uur zou de taxi komen om ons naar het vliegveld te brengen. Eenmaal bij het vliegveld konden we inchecken en kregen we te horen dat we 1,5 uur vertraging hadden. Gelukkig werd de vertraging niet nog langer en konden we om half 8 Curaçaose tijd naar het vliegtuig. We hadden wel weer een tussenstop op Aruba en daarna vlogen we door naar Amsterdam. De volgende dag landen we om 13.15 op Schiphol. Toen ik het vliegtuig uit moest bleek dat mijn handrolstoel niet bij de gate stond en dat deze ook niet zou komen. Het blijkt dat Arkefly sinds korte tijd de handrolstoelen en buggy’s niet meer bij de gate laat komen. Er was wel een rolstoel van Schiphol, maar deze zit toch niet zo heel lekker. Bij de bagageband hebben we nog ruim 3 kwartier moeten wachten tot mijn rolstoelen werden gebracht. Hierna konden we onze auto gaan opzoeken en weer richting huis rijden.

Het was een super gave en vette vakantie. Ik wil nu alweer terug voor het duiken, want dit was te gek!!!. Nu nog even iemand (Linda:P) overhalen hihi en natuurlijk een beetje sparen voor de volgende reis;).

Hierbij nog een aantal filmpjes van mijn duiken

duiken op Curacao 1

duiken op Curacao 2

duiken op Curacao 3

Filmpje door Curious2dive:
http://www.youtube.com/watch?v=xoXde8I9sqc

Updatje;)

Geplaatst op 04-05-2011 21:21 door Cathry
Categorieën: gewoon

T is al weer bijna een half jaar geleden dat ik wat aan mijn blog heb gedaan. Het is eigenlijk te erg voor woorden. Ik zal toch maar proberen op te schrijven wat er in een half jaar allemaal is gebeurd;).

Ik zal eerst beginnen met het werk;). Ik werk al weer bijna een jaar bij mijn oude stageplek en bevalt nog steeds super goed. Een erg gezellig team en heb veel te doen (kan wel zeggen druk;)). Heb ondertussen ook nog een paar cursusjes gehad om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen op het gebied van de belastingen.
Ik werk zo’n 18 uurtjes in de week en dat is een mooi aantal;).

Het hockeyseizoen loopt ook al weer langzaam aan op het einde. Dit jaar heb ik in 2 teams gespeeld. Ik speel in de E1 en in de E2. In de E1 spelen we in de hoofdklasse en staan we momenteel op de 2e plek. In de E1 speel ik sinds dit jaar met een t-stick. Het is wel erg wennen, maar het gaat me steeds beter af. Met de E2 spelen we in de 1e klasse van Regio Zuid. In deze klasse speel ik nog met losse stick. Met de E2 hebben we de competitiedagen er al opzitten. We zijn op een 2e plek geëindigd. Door dat we deze plek hebben behaald mogen we nu in juni naar de Nederlandse Kampioenschappen van het rolstoelhockey.

Van de zomer ga ik op vakantie naar Curacao. Ik ga hier heen om te kunnen duiken in het buitenwater. Ik heb er nu al erg veel zin in en bijna alles is geregeld. Ik heb er nu al zin in, maar moet nog even geduld hebben;). We gaan 15 dagen en ik hoop een aantal duiken te kunnen maken.

In maart heb ik samen met Linda een feestje gehouden omdat we allebei 25 zijn geworden en al 25 jaar vriendinnen zijn. Het was een erg gezellig feestje geweest en erg verwend met leuke spullen.

Eind deze maand woon ik al weer 2 jaar op me eigen en het bevalt me nog steeds erg goed. Het is helaas wel jammer dat ik geen balkon heb, maar ach dan rijden we in de zomer maar met de rolstoel richting asten, is een ritje van ongeveer een uur en een kwartier ;).

Laatst ben ik naar het UMC in utrecht geweest om te kijken of ik mee kon doen aan een medicijn onderzoek voor SMA. Helaas ben ik niet ingeloot aangezien de waardes van mijn gal te hoog waren. Dit had ik wel een beetje verwacht aangezien ik een galsteen heb. Gelukkig ken ik een aantal mensen die wel mee doen en blijf ik toch een beetje op de hoogte van het onderzoek.

Zo nu zijn jullie denk ik wel weer op de hoogte;)

Artikel Rolstoelhockey

Geplaatst op 07-11-2010 12:51 door Cathry
Categorieën: gewoon

Toen ik op zoek was naar sponsors voor een internationaal toernooi rolstoelhockey in het buitenland had ik ook de woningbouwstichting aangeschreven waarvan ik mijn woning huur. Helaas hebben ze niet gesponsord, maar hebben ze er wel voor gezorgd dat ik met een artikel in hun magazine kwam te staan.

Afgelopen september is dit tijdschrift uitgekomen en is nu ook op internet te vinden via de volgende link:
http://www.wocom.nl/uploads/files/1/wCmMagnr34_internet.pdf


Rolstoelhockey Munchen

Geplaatst op 29-09-2010 17:41 door Cathry
Categorieën: gewoon
Van 26 tot en met 29 augustus 2010 was er weer een
internationaal rolstoelhockeytoernooi in München
georganiseerd door de Munich Animals. De Munich
Animals organiseren het toernooi voor de 19e keer. Er
was onder de leden van onze vereniging weer erg veel interesse om naar een internationaal toernooi te gegaan en hierdoor hebben we besloten om ons op te geven voor het toernooi. Door de Munich Animals zijn we ingeloot en mogen we meedoen aan het toernooi.

Donderdag 26 augustus was het zover om te vertrekken richting München. Maik, Ilse, Cathry, Marco, Niels, Frank en Tom moesten ’s morgens vroeg om 7 uur aanwezig zijn bij touringcarbedrijf Twintours in Asten om op bus te stappen richting München. Na het inladen van al onze spullen en het vastzetten van alle rolstoelen konden we rond 8.15 vertrekken. De buschauffeur mag maximaal 4,5 uur rijden en moet dan rusten. Tijdens deze pauze zijn we allemaal de bus uitgegaan en hebben we de lunchpakketten opgegeten welke we gesponsord hebben gekregen. Na de 3 kwartier rust zijn we weer verder gereden richting München. Om en nabij half 6 waren we gearriveerd bij “Stiftung Pfenningparade”. Dit is een school voor mensen met een beperking en hier was onze slaapaccommodatie. Het bleek dat onze slaapplek op de 4e verdieping lag. We konden kiezen of we met de bus naar boven gingen of via de “knikkerbaan” (een hellingbaan die helemaal tot aan de bovenste verdieping gaat en toegankelijk was voor de rolstoelen). Eenmaal boven bleek dat we 2 klaslokalen tot onze beschikking hadden voor het creëren van onze slaapplekken. Na het installeren van de bedden en het opfrissen zijn we richting een pizzeria in de buurt. Bij de slaapaccommodatie was ook een mogelijkheid om goulashsoep te eten, maar hier hadden wij absoluut geen zin in.

Helaas hadden we niet veel tijd om te eten aangezien we weer op tijd terug moesten zijn voor de keuring voor het hockeyen. In Duitsland worden alle spelers gekeurd en krijgen ze een aantal punten. Hoe sterker, beweeglijker en zo je bent hoe meer punten je krijgt. In totaal mag een team maar maximaal met 13 punten in het veld staan. De keuring werd gehouden in de gymzaal. De spelers met een t-stick hoefden niet gekeurd te worden, deze kregen automatisch 1 punt. De spelers met een losse stick moesten allemaal gekeurd worden. Als eerst moesten we van lijn naar lijn rijden op volle snelheid en dan snel weer terug komen. Hierna moesten we gaan slalommen met een bal. De volgende opdracht was om zo hard mogelijk de bal tegen de muur te slaan en erna moest je dit met de backhand doen.
Hierna werd er door 2 Duitsers beslist wat voor punt je kreeg. De verdeling was als volgt: Ilse 4 punten, Maik 4 punten, Tom 3 punten, Cathry 3 punten en 1 voor t-stick, Marco 3 punten en 1 voor –stick en Niels had 1 punt. Wij waren het niet eens met de puntenverdeling. 2 jaar geleden waren wij ook op het toernooi en toen kregen Cathry en Marco maar 2 punten. Wij vinden het nog steeds frappant dat de Duitsers dus denken dat SMA en Duchenne te genezen zijn, aangezien hun van mening zijn dat we dus sterker zijn geworden;). De Stick Flyers moesten na ons gekeurd geworden en hier hebben we nog even staan praten over de puntenverdeling. Hierna zijn we teruggegaan richting de aula en hebben hier nog wat gedronken. Rond half 1 zijn we gaan slapen aangezien we er de volgende dag al weer om half 7 uit moesten om ons klaar te maken voor de eerste competitiedag.

Vrijdag 27 augustus vertrokken we om half 9 richting de sporthal voor onze eerste wedstrijd dag. Er stonden deze dag 4 wedstrijden op het programma. Onze eerste wedstrijd moesten we spelen tegen de Stick Flyers uit Nederland. We kennen de Stick Flyers al van onze eigen competitie. Hierdoor wisten we dat het een moeilijke en zware wedstrijd zou worden. Zoals gewoonlijk hadden we weer last van ons eerste wedstrijd syndroom en moesten we ook weer wennen aan het hockey na de vakantie. Deze wedstrijd hebben we verloren met 6 tegen 1. Ilse heeft nog wel onze eer gered door 1 keer te scoren. Hierna hadden een tijdje rust aangezien er 3 wedstrijden tussen zaten. Onze 2e wedstrijd moesten we spelen tegen Munich 2. Sommige spelers kenden deze tegenstander nog van het vorige toernooi in München. We wisten dat ze niet al te sterk waren en dat we hier wel van moesten kunnen winnen. We begonnen onze wedstrijd absoluut niet sterk en stonden al snel 2 tegen 0 achter. Gelukkig ging het na verloop van tijd wel wat beter en hebben we toch nog gewonnen met 12 tegen 0. Hierna was onze rust een stukje korter, want er zaten 2 wedstrijden tussen. Onze derde wedstrijd mochten we gaan spelen tegen de Trouble Makers Ljubljana uit Slovenië, door ons ook wel Loepje genoemd. Sommige spelers kenden deze club wederom van het vorige toernooi in München. De vorige keer was het een erg spannende wedstrijd. We wisten nu hoe hun speelde. Helaas hebben we deze wedstrijd verloren met 6 tegen 2. We kregen genoeg kansen, maar deze wilden er niet in.

Hierna hadden we wederom 2 wedstrijden ertussen zitten. Onze laatste wedstrijd van de dag was wederom tegen een Nederlandse club spelen. Deze keer moesten we tegen de Pont spelen. Dit team kennen we ook al van onze eigen competitie en wisten dus dat we weinig kans hadden om te winnen. Helaas hebben we ook deze verloren, maar toch onze eer kunnen redden met een doelpunt waardoor de eindstand op 7 tegen 1 uitkwam. Na deze wedstrijd zat onze eerste wedstrijddag er op en zijn we terug gegaan richting de slaapaccommodatie. Hier na zijn we op zoek gegaan naar een restaurantje in de buurt en kwamen we uit bij een Grieks restaurant en hebben we besloten om daar te gaan eten. We konden niet binnen zitten, maar buiten was nog genoeg plek voor ons. Gelukkig zaten we wel onder een afdakje want op een gegeven moment begon het te regenen. Toen we terugliepen richting de slaapaccommodatie was het al weer bijna droog. Doordat de wedstrijden al waren uitgelopen waren we in totaal erg laat terug van het eten en zijn we erna meteen richting ons bed gegaan.

Op zaterdag 28 augustus stond de 2e en laatste wedstrijddag al weer voor de boeg. We moesten wederom om half 7 opstaan om op tijd in de sporthal te zijn. Onze 1e wedstrijd moesten we spelen tegen de Hurricanes uit Bochum, Duitsland. Wederom kende we de ploeg van eerdere internationale toernooien. De Hurricanes speelde het hele toernooi al niet erg goed en hierdoor wisten we dat als we goed speelde we een kans zouden kunnen maken. De wedstrijd ging gelijk op en eindigde we gelijk met 3 tegen 3. De Hurricanes waren niet erg blij en wouden het wedstrijdformulier niet ondertekenen. Wij kunnen namelijk harder rijden als 10 kilometer per uur en dit was de maximale snelheid tijdens het toernooi. Het protest door de Hurricanes was eigenlijk niet nodig aangezien we wel evenveel punten hadden, maar hun doelsaldo was beter. We zijn uiteindelijk 5e in onze poule geworden en hierdoor mochten we gaan spelen voor plaats 9 tot en met 12. Onze 2e wedstrijd van deze dag was tegen de Iron Cats uit Zurich, Zwitserland. Het was een erg zwaar aangezien de Iron Cats erg lomp speelde. Gelukkig wisten we wel te winnen met 2 tegen 0 en konden we gaan spelen om plaats 9 of 10. Deze wedstrijd moesten we spelen tegen de EWSC Jaguars uit Praag, Tsjechië. We hadden al te horen gekregen dat hier 1 speler was die het hele spelletje maakte. De wedstrijd hebben we gewonnen met 7 tegen 2. Hierdoor zijn we op het toernooi als 9e geëindigd. De laatste wedstrijd van het hele toernooi was de finale. De finale werd gespeeld door de 2e andere twee hockeyclubs uit Nederland. De finale was er spannend en er was zelfs een verlening nodig. In de verlening werd er gespeeld volgens het “golden goal” principe. De stick flyers hadden en geluk aan hun zijde en konden tijdens de verlening nog een keer scoren tegen de pont. Hierdoor kwam de eindstand op 8-7 voor de stick flyers en werden zijn kampioen van het toernooi. Na de finale moesten we eigenlijk meteen door voor het afscheidsdiner, maar wij wilden eerst even naar de slaapaccommodatie om naar de wc en zo te gaan. Hierna zijn we wandelend richting het restaurant gegaan. Maik, Ilse en Cathry hadden al een vermoeden dat het eten hier niet erg lekker zou zijn, omdat dit 2 jaar geleden ook was. Ze wisten dat er in de buurt een pizzatentje zat en zijn hier samen met Myra en Petra pizza gaan eten. We konden hier niet binnen zitten, maar buiten stonden een paar stoeltjes en hebben hier onze heerlijke pizza opgegeten. Hierna zijn we weer terug gewandeld richting de slaapaccommodatie waar de prijsuitreiking en muziekavond zouden plaats vinden.

Nu ik dit aan het typen ben zitten we weer in de bus richting Nederland. We moesten vanmorgen wederom om half 7 opstaan en zijn rond kwart voor 9 weer aangereden. We moeten nu nog ongeveer 230 kilometer rijden voordat we weer bij de verzamelplaats in Asten zijn.
Het was weer een super leuk en gezellig toernooi. We kunnen ons nu weer gaan opmaken voor de competitie en het volgende internationale toernooi in Zurich, Zwitserland in oktober 2010.

Groetjes Cathry Strijbosch
GP BULLS


Het is al weer ff geleden, maar ik heb het er toch maar opgezet. Vrijdag vertrekken we richting Zurich voor het volgende internationale toernooi.

Diploma:D

Geplaatst op 25-08-2010 14:46 door Cathry
Categorieën: gewoon

FF snel een klein berichtje:

Diploma is binnen;).
Vandaag me afstudeerzitting gehad en deze heb ik met een 6.5 gehaald;)

Morgen vertrekken naar munchen voor een internationaal toernooi;).

ff snel;)

Geplaatst op 18-08-2010 15:58 door Cathry
Categorieën: gewoon

Ff snel een kleine update op mijn weblog.

In Eindhoven vindt momenteel het WK zwemmen 2010 voor mensen met een handicap plaats. Afgelopen zaterdag was hiervan de opening en via mijn duikclub heb tijdens deze opening een duikgemaakt. Samen met andere duikers moesten we een puzzel in elkaar leggen. Dit was het logo van het wkzwemmen2010.
Op www.wkzwemmen2010.tv kun je live kijken naar de wedstrijden. Tevens kan je allerlei filmpjes terug kijken. Oa ook het filmpje van de openingsceremonie. Het stukje van het duiken heb ik maar even teruggekeken. Je zag me een paar keer, maar je moet eigenlijk wel weten dat ik het ben. Op het laatst zie je mijn voeten (heb altijd sokken aan tegen het stoten aan de zwembadvloer) door het beeld komen;).

Afgelopen maandag zijn we naar de finales van deze dag wezen kijken. Erg gaaf en mooi om een keer mee te maken.

Momenteel moet ik eigenlijk bezig zijn met leren, maar nu ff een pauze;).
Volgende week dinsdag heb ik een mondeling herkansing voor IB winst staking. De dag erna heb ik mijn afstudeerzitting. Hopelijk gaat alles goed.......................Duim maar voor me;).
(mocht ik woensdags nog tijd hebben, dan zal ik op mijn weblog zetten of ik geslaagd ben)

Of ik tijd heb weet ik nog niet, want een dag later vertrekken we met het hockey naar Munchen voor een internationaal toernooi. En moet ik op woensdag nog ff me tas inpakken en natuurlijk hopelijk savonds ff vieren dat ik geslaagd ben;)

Groetjes maar weer;)

Duiken

Geplaatst op 14-05-2010 15:50 door Cathry
Categorieën: gewoon


Hierboven een foto van dat ik aan het duiken ben in de Tongelreep in Eindhoven.
De foto is gemaakt door Jos van Asten. Hij had als afstudeeropdracht fotogratie om een reportage te maken over sporten door mensen met een handicap.

OW wat schandalig van me!!!

Geplaatst op 02-01-2010 16:05 door Cathry
Categorieën: gewoon

Anke, Ik en Linda op Bavaria Open Air 2009!!!


wat lang geleden!!!
Ruim 5 maanden niets geschreven op me weblog. (schaam schaam).
Dit is best wel erg moet ik zeggen;).
Proberen nu in het nieuwe jaar toch maar iets eerder te schrijven;).

school
Tja dit gaat ook gewoon door. Ben al weer ruim een half jaar bezig en begin februari hebben we alweer de tentamens van de 2e periode.
De tentamens uit de 1e periode, die ik heb gemaakt, heb ik beide met een voldoende afgesloten. 1 tentamen heb ik in de herkansing staan omdat ik deze niet heb gemaakt.
In februari moeten we ook beginnen met afstudeerstage. Op moment heb ik nog geen plek, maar binnenkort nog wel contact met een bedrijf die ik net voor kerst heb aangeschreven.......duimen dus dat dit iets is;).

Dat ik me tentamens heb gehaald vind ik echt een wonder aangezien ik voor 1 tentamen eigenlijk niet geleerd had. Tijdens mijn tentamenweek is mijn opa Driessen overleden, dus echt zich en puf om te leren had ik niet. We hebben wel mooi afscheid kunnen nemen.
Amper een week later is een speler van de hockeyclub overleden.

hockey
Het hockeyseizoen is ook al weer een hele tijd bezig.
In september heb ik meegedaan aan de Canadien Challenge Cup. Ik speelde voor deze gelegenheid een keertje met t-stick. Blijkbaar ging dit nog best redelijk. Ben bij de t-stickers 6e van de 18 geworden. Tevens ben ik opgevallen bij de bondcoaches van het Nederlands team want een paar weken later had ik een uitnodiging op zak voor een training van het Nederlands team. Dit was wel erg gaaf om een keer mee te maken.
Voor mij is het bij 1 training gebleven. Dit had ik ook wel verwacht omdat ik eigenlijk nooit met t-stick speel (nog steeds en hopelijk hele tijd met losse stick).
De competitie is ook weer begonnen. Ons team komt nu uit in de Superleague en dit is een heel niveau hoger dan de Hoofdklasse. We proberen ons goed te weren, maar we staan op moment onderaan. Maar we hebben nog 4 competitiedagen, dus we houden de moed er in;).
De laatste competitiedag heb ik tijdens de wedstrijd een behoorlijke klap gemaakt en hierdoor toch bijna een week last van me nek van gehad:(.

flikken
Vroeger vond ik het al leuk om op tv naar de afleveringen van Flikken te kijken (politieserie uit belgie). Sinds ik van Maik (teamgenoot van het hockey) de dvdboxen aan het lenen ben, ben ik weer verslaafd;). Sinds augustus ben ik ze denk ik aan het kijken en ben nu helaas bij seizoen 10 (het laatste seizoen). Hier moet ik nog een paar afleveringen van.

Duiken
Sinds september heb ik weer elke maand een duik in het zwembad gemaakt. Heerlijk!!!, alleen jammer dat het zo koud is:(.
In december zijn er foto's gemaakt door iemand die voor zijn afstudeerproject allemaal foto's maakt van sporten voor mensen met een handicap.
Er zitten erg mooie foto's bij, helaas moet ik nog een hele tijd wachten tot ik ze krijg:(.
Zo gauw ik een leuke heb zal ik deze hier plaatsen;).

Tevens zal ik binnenkort eens kijken of ik een paar foto's van me huisje hier kan plaatsen.
Zo dit is weer een hele lap tekst;).

Groetjes

Vakantie!!!!

Geplaatst op 25-07-2009 18:49 door Cathry
Categorieën: gewoon

Wat ben ik blij dat ik vakantie heb, was er op het laatst erg aan toe.
Ben er nu ruim 2 weken opzitten en moet zeggen is wel lekker om ff niets voor school te hoeven doen. Het is al weer een hele tijd geleden dat ik hier wat heb geschreven, dus het werd weer eens tijd om mijn weblog bij te werken.
`
Huisje
Sinds woensdag 27 mei 2009 woon ik in mijn eigen huisje (appartement). In het begin was het wel erg hectisch. Ik had het nog erg druk met school en het inleveren van mijn scriptie. Tevens is op de dag dat ik ging overhuizen opa Strijbosch overleden. Hierdoor moest er vanalles tegelijker tijd worden geregeld. Maar ik moet zeggen het gaat steeds beter. Het heeft wel een hele tijd geduurd voor dat de omgevingsbesturing in orde was (en hier moeten zelfs nu nog steeds dingen aan veranderd worden). De gordijnen hoop ik deze week binnen te krijgen, want elke ochtend om 6 uur wakker zijn is geen pretje. Dit heeft allemaal zo lang geduurd omdat de rails + motors hele lange tijd niet geleverd konden worden.
Het zelf koken gaat steeds beter en steeds meer leer ik foefjes waardoor het makkelijker gaat.
De adl-hulp gaat ook goed. Af en toe wel ff wachten, maar meestal valt het allemaal wel mee. In het begin heb ik 1x 3 uur moeten wachten, maar nu is het in de ochtend op z’n hoogst een uurtje tot anderhalf. Als ik een afspraak heb staan is het tot nu toe altijd goed gegaan.

School en Stage.
Stage heb ik begin juni afgerond. Tijdens de stage heb ik een scriptie moeten schrijven. Deze heb ik afgerond met een 6,3 en voor mijn referaat (het verdedigen van de scriptie) een 5,5. Het zijn niet de geweldigste cijfers, maar ik ben er super blij mee, want vooral het referaat was niet mijn lievelingsonderdeel;).
Op het einde heb ik nog 2 tentamens gehad. De 1e was een herkansing van faillissementsrecht en deze heb ik gehaald. Het andere tentamen was voor de minor en ging over het verbintenissenrecht. Deze heb ik helaas niet gehaald, maar had ik ook wel verwacht. Eind augustus is hier de herkansing van.

Hockey.
Het hockeyseizoen is ook weer afgelopen. In de competitie zijn we als 3e geëindigd. Doordat een aantal teams stoppen zijn we gepromoveerd nar de Superleague. Het zal komend seizoen erg zwaar worden. Tevens zijn we met een team naar het bekertoernooi in België geweest en hier zijn we als 2e geëindigd.

Bij het duiken ben ik sinds mei niet meer geweest door alle drukte. Binnenkort maar weer eens een lijstje mailen met datums voor komend half jaar. Muziekles ligt nu ook even stil.
Deze vakantie heb ik al weer van alles ondernomen. Zo ben ik bij de 4-daagse wezen kijken, dagje naar giethoorn geweest, dagje naar Scheveningen geweest en een aantal keer naar Asten gereden met mijn rolstoel. Komende weken heb ik het ook weer vol gepland staan en ga ik nog een weekje op vakantie met het Rode Kruis.Categorieën

[Alle]
gewoon
© 2006