Weblog van een gezin met een HSP kindje

© 2017

Pleun is toch wel een "apart" geval met HSP

Geplaatst op 30-10-2007 20:52 door Marije
Categorieën: de diagnose

In een notendop:

Pleun is op 15 september 2003 geboren met meteen al de verschijnselen van HSP. Niet dat dat ons dan al meteen opvalt...

Pas rond 14 maanden bemerken we duidelijke achterstand t.a.v. zitten op billen (valt nog regelmatig om), kruipen maakt hij nog geen aanstalte toe, staan/lopen kan hij nog helemaal niet. We "ontdekken" zijn spitsvoeten nadat we daar door reguliere crêche op worden gewezen, deze crêche wijst ons ook op feit dat ze ervaren dat Pleun -i.t.t. leeftijdsgenoten- nog zo'n grove handmotoriek heeft (boterhammetje pakt hij met knuist, niet tussen vingertjes zoals kinderen op die leeftijd doen).

We starten met kinderfysiotherapie aan huis als Pleun ca. 14 maanden is. Dit om het kruipen te stimuleren. Het consultatiebureau verwijst ons -op onze uitdrukkelijke wens- eindelijk door voor kinderfysiotherapie. Volgens "het boekje" van de consultatie bureau arts, die zich in het geheel nog geen zorgen maakte, zouden kinderen pas met 15 maanden moeten gaan kruipen.

Rond ca. 15 maanden vragen we zelf doorverwijzing naar kinderarts/neuroloog in regionaal ziekenhuis. De eerste kinderneuroloog die Pleun ziet zegt: "dat zijn spitsvoeten de oorzaak zijn van het lopen in een loopkarretje". Dit loopkarretje hadden we aangeschaft omdat hij nog niet kroop en we hem wilde leren zichzelf te verplaatsen. M.a.w. wij dachten, loopkarretje de deur uit en Pleun zal binnenkort gaan kruipen/lopen. Pleun gaat inderdaad vanaf 15 en halve maand kruipen, "kikkeren" eigenlijk zoals het heet. Lopen kan Pleun tot op de dag van vandaag niet zelfstandig. Wel loopt Pleun vanaf ca. 2 jaar met een rollator, zij het kleine stukjes (max. 8-10 meter) én met veel moeite binnenshuis op vlakke ondergrond.

Rond ca. 15 maanden starten we met fysiotherapie, logopedie en ergotherapie gecoördineerd door kinderrevalidatiearts in regionaal ziekenhuis, hiervoor gaan we 4/5 maanden lang 2 keer per week een dagdeel naar regionaal ziekenhuis.

Rond ca. 16 maanden wordt eerste MRI gemaakt in regionaal ziekenhuis. Artsen beginnen te denken in de richting van hersenbeschadiging voor/tijdens/na de geboorte met spasticiteit tot gevolg. Deze afwijking wordt ook wel "cerebrale parese" genoemd. Omdat Pleun ter wereld is gekomen na een spoedkeizersnede wegens "foetale nood" (hartslagje zakte onder de toegestane grens tijdens bevalling) leek hersenbeschadiging in eerste instantie zijn spasticiteit te kunnen verklaren. Voor het eerst horen wij de term "spasticiteit" uit de mond van een arts. Maar dezelfde arts voegt er aan toe "een lichte vorm van spasticiteit" die zich bij Pleun uit in lichte stijfheid in de benen en voetjes in spitsstand. En....voegde de arts eraan toe...maar hij gaat heus wel lopen hoor!

Resultaat van de eerste MRI scan in het regionale ziekenhuis: er worden geen afwijkingen gevonden op de MRI die aan kunnen tonen dat Pleun zuurstofgebrek heeft gehad. Bij cerebrale parese laten de hersenen op een MRI beschadigde delen zien in de vorm van een "litteken". Die littekens werden bij Pleun niet gevonden. We worden door het regionale ziekenhuis naar huis gestuurd met de woorden: "bij 30% van de kinderen met cerebrale parese kan dit niet met een MRI worden aangetoond". En dus....gaan we weer naar huis met aan de ene kant wel een soort van blije gedachte dat "het" dan bij Pleun wel niet zo ernstig zal zijn met die spasticiteit. Tegelijkertijd overkomt ons een enorm gevoel van onmacht. Onmacht tegen "een" arts die eigenlijk tegen ons zegt "we kunnen het niet vinden, dat gebeurt wel vaker, dus doe het er maar mee". En zo zitten mijn man en ik beiden niet in elkaar...

Rond ca. 20 maanden, vragen we een second opinion aan in het VUmc te Amsterdam, bij Dr. Vermeulen, kinderarts/neuroloog. We zijn dan op een aantal informatieavonden over cerebrale parese/spasticiteit in het VUmc geweest en tijdens zo'n avond raakten we in gesprek met Dr. vermeulen. Deze overtuigde ons in zijn verhaal ervan dat spasticiteit altijd aantoonbaar moet zijn op een MRI, of het nu gaat om cerebrale parese of de erfelijke vorm van spasticiteit. Tijdens deze avond horen we dus voor het eerst de term "erfelijke vorm van spasticiteit" en zelf hebben we dan al eigenlijk de diagnose gesteld dat Pleun zeer waarschijnlijk deze "erfelijke vorm" van spasticiteit heeft. Temeer daar wij dus al wisten dat die littekens in de hersenen van Pleun niet waren gevonden.

Als Pleun ruim 2 jaar is, wordt hij voor het eerst gezien door Dr. vermeulen. Als deze arts Pleun ziet bewegen/lopen, dan bevestigt hij vrijwel meteen dat hij gezien het looppatroon van Pleun toch ook sterk denkt aan een erfelijke vorm van spasticiteit. Er wordt een 2e MRI gepland om dit aan te gaan tonen.

Pleun is ruim 2 en half jaar. De dag van de uitslag van de 2e MRI. Er wordt aangetoond middels MRI in het VUmc dat er witte stof afwijkingen in zijn hersenen zichtbaar zijn. "Normaal" hoort witte stof op MRI zwart van kleur te zijn. Bij Pleun is de gehele witte stof op de MRI grijs van kleur. Dr. Vermeulen geeft aan dat ook dit zijn vermoeden richting een erfelijke vorm van spasticiteit bevestigd. Witte stof afwijkingen zouden vaker zijn waargenomen op MRI's van mensen die de erfelijke vorm van spasticiteit dragen.

Er wordt direct bloed afgenomen bij Pleun om op zoek te gaan naar het gen dat deze witte stof afwijkingen -en hiermee zijn ziektebeeld- kan bevestigen. Dit bloedonderzoek neemt 6 maanden in beslag.

December 2006 (pleun is 3 jaar en 3 maanden): de uitslag van het bloed laat zien dat Pleun HSP heeft. Pleun heeft een afwijking in het SPG 4 gen (de meest voorkomende en 1 van de ... genen (degene die dit aantal weet, help me even!) die HSP kunnen veroorzaken) die HSP veroorzaakt. Direct wordt ons bloed afgenomen om te onderzoeken van wie van ons Pleun deze ziekte heeft overgeërfd. HSP is immers (in 93% van de gevallen) erfelijk. We hebben dus 7% kans dat Pleun eerste in lijn is.

Mei 2007: in ons beider bloed is de SPG 4 afwijking niet gevonden. Conclusie: Pleun is eerste drager van de ziekte HSP binnen onze families. Oorzaak: "foutje" in een genmutatie ergens aan het begin van de zwangerschap. Ieder mens heeft defecte genen, jij, ik, de buurman van verderop, iedereen, alleen bij Pleun is net een héél belangrijk gen defect die betrokken is bij ons bewegingsapparaat. Meer over het SPG 4 gen, want dan treed ik echt in detail, onder het kopje "wat is HSP?".

Om maar even terug te komen op de titel van dit bericht, waarin ik omschrijf "Pleun is toch wel apart geval met HSP". Hiermee bedoel ik het volgende. Als je uitgaat van ca. 9 op de 100.000 mensen in NL die HSP hebben, dan komt dat neer op zo'n 1200 mensen. Op de laatste HSP lezing die wij bijwoonden op 15 september jl. tijdens VSN dag vernamen wij dat slechts 7% van die 1200 mensen meteen al wordt geboren met (in mindere of meerdere mate) verschijnselen die HSP aanduiden. Dan is Pleun dus 1 van de 84 (!) mensen in NL die als kind worden geboren met meteen al de verschijnselen van HSP. Slechts 84 mensen hebben dus de "kindvorm" van HSP.

Nou, de notendop, was toch weer een flinke! Binnenkort meer....


Reacties

pandora rings
Nike Air Max 90 Mes
shop mlb
clb shoes sale
michael kors outlet
michael kors
Air Jordan Fly 23
poly sunglasses
louis vuitton outlet online
michael kors
Oakley Sunglasses
nike shox
kate spade wallet outlet
nike outlet shoes
kate spade handbags
Nike Air Max
moncler outlet
hockey jerseys
Nike Zoom
timberland boots
michael kors outlet
Longchamp tote
Jordan Fusion Femme
Nike Air Jordan enfants
ray ban sale
burberry outlet
Nike Free
Air Max Enfants
pandoracharms
nike free shoes
Nike Air Jordan
ray ban sunglasses
Air Max 180 Homme
Nike Air Max Couple
Nike Free Run
basketball jerseys
ray-ban sunglasses
balenciaga us
balenciaga outlet
timberland outlet
Nike Air Max Chase
ray ban online
Air Max 180
chrome store
oakley frogskins sunglasses
Coach Sunglasses Outlet
prada outlet
Premier Jewelry. - Official
Nike Air Max
Dreamland Jewelry - Official
ray ban outlet
mcm outlet online
Nike Air Force
nflshop com
Nike Air Max 2017
ray ban sunglasses outlet
kate spade outlet
baseball jerseys
burberry outlet online
payless shoes online
Nike Free Run
Kate Spade - Online Sale
pandora charms sale clearance
coach outlet us
canada goose sale
ugg boots
Prada bags
citizen watches
Hermes Outlet
nike jordan shoes
tracking ups
Nike Air Max
burberry australia
Nike Free Run
louis vuitton bags
pandora.com
gel kayano
coach outlet
moncler outlet
coach outlet online
Abercrombie Fitch
pandora rings
nike shox
michael kors uk online
prada sunglasses
skechers shoes
snow boots uk
oakley sunglasses
burberry scarf
Ray Ban sunglasses
shoes sale
fulam shoes
celine outlet online
prada outlet online
prada outlet bags
boulder shoes sew repair
Premier Jewelry - Official
Prada Outlet
hermes outlet
ugg boots
michael kors outlet online
Dreamland Jewelry - Official
michael kors outlet
coachs outlet
Nike Air Jordan Enfants
timberland shoes
Nike Air Max Femme
michael kors outlet online
coach tennis shoes
official coach outlet site
Nike Air Max
Prada Shoes - Official
prada outlet online
Air Max 90 Femme
Air Jordan Enfant
rayban prescription glasses
puma oulet sale
michael kors
hermes belt
Salomon Speedcross Shoes
ua shoes
Promise Rings - Official
hermes belt
prada outlet online
pandora rings
Sunglasses outlet sale
Nike Schuhe Damen
Hugo Boss Store
puma outlet
coach usa online
Prada Bags
payless shoes
Nike Air Jordan Enfants
fake sunglasses
Wedding Rings- Official
michael kors watches
pandora uk
sunglasses outlet
Kay Jewelers - Official
michael kors
Air Jordan Homme
louis vuitton australia
prada purses
pandora jewelry
Nike Air Max 1
ray ban sunglasses
kate spade outlet
burberry scarf
kate spade italy
gucci watches
Air Max 95
kate spade
puma outlet
nike store
Nike Air Jordan Enfants
hot dor
pandora rings
sunglasses hut
nike air max 95
Air Jordan 10
kate spade handbags
pandora jewelry uk
Celine Outlet Sale
diesel watches
official kate spade website
Adamson
prada handbags
Wine
puma sneakers
Zales Jewelry
Nike Free
pandora sale
louis vuitton purse
michael kors
kanye west shoes
ray ban justin
Michael Kors Outlet
ugg uk
michael kors australia official
michael kors
Air Max Enfants
pandora jewelry sale
Nike Free 3.0
louis vuitton us
Burberry Australia
evbid
Longchamp outlet
kate spade outlet
ralph lauren polo
yeezy boost 350 shoes
coach outlet online
hermes outlet
homepage keywords
nike huarache shoes
Nike Air Max 90 pas cher france
coach outlet online
Diamond Rings - Official
coach australia
ray ban wayfarer sunglasses
puma outlet online
puma suede outlet
Nike Air Max 90
north face sale
puma sneakers outlet
pandora sale
the beat
Nike Air Max Enfant
mk outlet online
ray ban sunglasses
sunglasses
Jimmy Choo Shoes
chrome store
Oakley Sunglasses
pandora bracelets charms
coach carter
kate spade purses
Nike KD 8
ray-ban eyeglasses
coach handbags sale
coach outlet online sale
Nike Air Jordan Enfants
Nike Air Max 1
michael kors us
Nike Shox R3
prada online
burberry australia
tiffany co
nike running shoes
Wave Prophecy 2 Shoes
louis vuitton outlet
sunglasses sm
michael kors outlet online
michael kors outlet
Nike Air Max 2017
coach factory outlet
80's Fashion
official chrome hearts
puma sneakers
coach outlet
softball jerseys
official michael kors
Nike Air Max 90
chanel bag
Air Max 90
Coach outlet online
Nike Schuhe Herren
hermes bag
yeezy boots 350
Brighton Jewelry - Official
prada sale
rolex watch
Nike Air Max 2017
louis vuitton outlet
puma outlet
pandora charms sale
burberry outlet
ray-ban glasses
Air Max 1 Homme
pandora necklaces
louis vuitton outlet online
michael kors outlet
kate spade outlet
Prada Sunglasses - Official
puma outlet
burberry outlet canada
football jerseys
wayfarer sunglasses
nike running
Prada Shoes - Official
Air Jordan 11 Femme
Jared Jewelry - Official
ray ban erika
pandora rings
chrome store
baseball jerseys
ray ban sunglasses
ray ban frames
ray ban outlet
michael kors outlet
Air Jordan Retro 3
michael kors outlet bags
puma shoes
omega watches
moncler sale
Air Max 180
Jared Jewelry - Official
burberry outlet sale
pandora uk
Wave Prophecy 2 Shoes
Prada Sunglasses - Official
ray ban polarized sunglasses
discount oakley sunglasses
moncler us
Nike Dunk SB Low
Nike Air Jordan Enfants
casio watches
Nike Air Jordan Homme
louboutin shoes
puma suede
kate spade outlet
breitling watches
piumini moncler replica
Nike Air Max 2017
michael kors outlet online
sunglasses store
moncler jacket
myhermes parcel shop
Nike Air Max 180
michael kors outlet
Nike Air Jordan
pandora rings uk
sunglasses
coach outlet store
ray ban sunglasses sale
ray-Ban sunglasses
Chanel Outlet
yeezy shoes
pandora uk
michael kors outlet online
Pandora Bracelet - Official
official michael kors
burberry outlet
puma sneakers sale
Oakley Sunglasses
rayban prescription sunglasses
ray ban outlet
pandora jewelry
coach australia
Nike Blazer Femmes
yeezy shoes
prada wallet men
Nike Air Max Enfant
prada outlet woodbury
Burberry Shirt - Official
Rolex Watch
ray-ban aviator
Watches
top sunglasses
Nike Jordans
Cartier Watches
snow boots
michael kors outlet
michael kors
Jordan Flight 45 Femme
burberry purse
yeezy boost 350 shoes
michael kors purses
seiko watches
Engagement Rings - Official
louis vuitton
abercrombie canada
Air Max 90 Femme
pandora charms
swatch watch
michael kors
Air Max 180
pandora uk
Nike Free
Jewelry Armoire - Official
ray ban wayfarer
coach outlet
louis vuitton outlet online
puma shoes
prada us
nbastore
coach watches
ray ban uk
hermes bag
Brighton Jewelry - Official
kate spade outlet store
yeezy boost 350 white
Nike Free
Wholesale Outlet Sale
ugg uk
chrome store canada
Nike Air Jordan Enfants
michele watch
ray ban clubmaster sunglasses
football jerseys
Coach Handbags
michael kors outlet online
polo outlet online
coach outlet online
prada outlet sale
coach outlet online
pandora uk
coach outlet online
tiffany co
Nike Air Max 2017
rayban sunglasses
pandora charms
Michael Kors Handbags Outlet Sale
ray ban outlet
puma sneakers online
Nike Air Max
canada goose sale online
handbags online sale
nike jordan shoes
michael kors watches
burberry outlet online
prada outlet online
nike shoes
louis vuitton outlet online
salomon sneakers
oakley holbrook.
Nike Boots
michael kors outlet
coach outlet online
pandora uk
Nike Air Force 1 Homme
Jewelry Armoire - Official
spades uk
BURBERRYburberry australia
Nike Hyperdunk Shoes
mens sunglasses
Air Jordan Femme
pandora deutschland
prada online
sunglasses
yeezy boost 350
ralph lauren sale
basketball jerseys
pandora uk
me adc7.22
awdfa
Geplaatst op 22-07-2017 11:40 door meadc
Careers for Online MBA Graduates.Course of Study
Geplaatst op 16-07-2017 13:25 door pioneerseo
Other commands include asking the condition splashthat.com/ of the Roomba, finding the vacuum, as well as Title informing the vacuum Ideal Essential Oil Diffuser Blends for Rest cleaner to return to its dock.
Geplaatst op 15-07-2017 08:07 door Toosey
google
Geplaatst op 15-07-2017 07:01 door google
Foovly Review
Geplaatst op 13-07-2017 18:36 door Natasha
http://wranglerrich.com/online-leadership-training-is-paying-dividends-for-employers/
Geplaatst op 09-07-2017 23:29 door Course of Study
Students Are Developing Community Ties at Online Universities Masters Degree
Geplaatst op 07-07-2017 15:04 door Linker SEO
kobe bryant shoes
michael kors uk
adidas ultra boost
links of london sale
chrome hearts online
links of london
air jordan shoes
longchamp handbags
longchamp le pliage
nike roshe run
van cleef
lebron 13 shoes
air jordan
nike air zoom
nike dunks
louboutin shoes uk
adidas ultra boost
curry 3
michael kors outlet online
dior sunglasses
michael kors outlet online
tory burch shoes
lebron 14 shoes
nike huarache
nike roshe run
michael jordan shoes
longchamp outlet
lacoste outlet
yeezy boost 350
links of london outlet store
af1
longchamp bags
lebron james shoes
michael kors purses
lebron shoes
chrome hearts
kyrie irving shoes
adidas tubular shadow
michael kors handbags
prada sunglasses
nike roshe one
kyrie 3
curry shoes
pandora jewelry
nike polo
fitflops clearance
adidas stan smith
atlanta falcons jersey
adidas stan smith sneakers
kobe shoes
ultra boost
cheap basketball shoes
nike huarache
pandora uk
adidas superstar
longchamp outlet
adidas ultra boost
adidas tubular
ferragamo belt
michael kors handbags
led shoes for kids
kobe 11
chrome hearts online
cheap jordans
http://www.kobeshoes.uk
longchamp
adidas yeezy boost
michael kors outlet online
nike polo shirts
nike air huarache
michael kors handbags outlet
nike air max
timberland shoes
michael kors outlet store
michael kors factory outlet
michael kors outlet
lacoste online shop
led shoes
hermes belts for men
jordan shoes
adidas ultra boost uncaged
michael kors outlet
authentic jordans
pandora charms sale
light up shoes
timberland outlet
adidas ultra
links of london
asics shoes
air jordans
true religion jeans
yeezy boost
michael kors factory outlet
kobe 11
jordans for cheap
chrome hearts
nmd
true religion outlet
pandora charms
reebok outlet
jordan shoes
five finger shoes
kobe basketball shoes
lebron 13
pandora jewelry
longchamp bags
yeezy boost 350
chrome hearts online store
michael kors
nike huarache
cheap jordans
pandora jewelry
hermes belts
longchamp bags
yeezy
harden shoes
longchamps
michael kors outlet
nike air max
adidas superstar
led shoes
air yeezy
roshe run
yeezy boost 350 v2
yeezy boost 350 v2
adidas nmd
kobe shoes
stephen curry shoes
yeezy shoes
yeezy shoes
adidas neo
michael kors outlet store
lacoste outlet
hermes belt
ferragamo belts
lebron 14
basketball shoes
yeezy boost 350
kobe 9
hogan outlet
longchamp handbags
true religion jeans
http://www.kobebasketballshoes.us.com
lacoste outlet
kyrie shoes
air max
yeezy boost 350
longchamp
burberry scarf
nike air force
yeezy boost 350
dior glasses
pandora bracelet
longchamp bags
tom ford sunglasses
kobe sneakers
air force 1
nike football boots
timberland boots
yeezy boost
authentic jordans
yeezy boost 350
cheap jordans
hogan outlet online
roshe shoes
james harden shoes
timberland boots
fitflops
fitflops
michael kors handbags
adidas nmd
michael kors outlet online
jordan shoes
cheap jordans
yeezy shoes
michael jordan shoes
adidas neo
retro jordans
adidas nmd
adidas stan smith
brady jersey
fitflops sale clearance
cheap jordans
adidas yeezy
nike air zoom
yeezy shoes
nike air force 1
yeezy boost
nike zoom
adidas superstar shoes
yeezy boost 350
falcons jersey
nike air max 2017
yeezys
adidas gazelle
nike dunks shoes
adidas superstar shoes
michael kors outlet
air jordan shoes
Kanye West shoes
michael kors outlet
air force 1
nmd
adidas nmd r1
nike zoom
nike roshe uk
adidas tubular
adidas stan smith shoes
cheap jordans
adidas nmd
adidas nmd runner
vibram fivefingers
nike air force 1
nike air force
yeezys
new england patriots jersey
patriots jersey
longchamp sale
lacoste online shop
lacoste polo
adidas online shop
air max 2017
michael kors handbags
air max 2016
tory burch shoes
jordan shoes
yeezy boost 350 v2
air jordan
nike mercurial
michael kors outlet
kobe shoes
nike air huarache
adidas tubular shadow
prada glasses
michael kors outlet store
cheap jordans
pandora charms
cartier bracelet
reebok shoes
yeezy boost
true religion outlet
kyrie 3 shoes
michael kors outlet
asics running shoes
yeezy boost 350 v2
true religion
adidas nmd
tom ford eyewear
nike zoom running shoe
kobe 9
tory burch outlet
hermes belt
van cleef arpels
yeezy boost
nmd
louboutin shoes
kobe basketball shoes
longchamp
chrome hearts online
curry 3 shoes
21
Geplaatst op 05-07-2017 07:59 door xinwei
pandora charms
michael kors outlet online
michael kors handbags outlet
dallas cowboys jerseys
air jordan shoes
louboutin outlet
cheap uggs
ralph lauren shirts
michael kors outlet clearance
kobe shoes
coach outlet
air jordan shoes
cheap oakley sunglasses
coach outlet store online
coach outlet online
falcons jersey
ralph lauren uk
ralph lauren shirts
air jordan
ugg outlet
cheap ugg boots
ray ban sunglasses
michael kors bags
michael kors outlet online
christian louboutin outlet
san diego chargers jerseys
cheap ray ban sunglasses
polo ralph lauren outlet
ugg sale
ugg outlet
coach outlet online
michael kors outlet clearance
nike blazer low
jaguars jersey
miami dolphins jerseys
cheap uggs
coach factory outlet
ralph lauren shirts
fitflops sale
christian louboutin outlet
tn pas cher
ugg slippers
kate spade handbags
montblanc pens
san francisco 49ers jerseys
coach purses
cheap ugg boots
ralph lauren shirts
michael kors bags
tn pas cher
michael kors outlet clearance
nike free 5.0
nike air huarache
air jordan shoes
ecco shoes online
cheap ugg boots
philadelphia eagles jerseys
cheap uggs
cheap nike shoes
fitflop shoes
cheap ugg boots
nba jerseys wholesale
nike roshe one
steelers jerseys
yeezy boost 350
cheap ray ban sunglasses
michael kors bags
coach outlet online
ugg slippers
prada shoes outlet
moncler outlet store
kate spade handbags
michael kors outlet
michael kors
christian louboutin
longchamp sale
versace sunglasses
supra footwear
michael kors outlet clearance
true religion outlet store
michael kors outlet online
michael kors handbags outlet
ugg australia
denver broncos jerseys
nhl jerseys wholesale
skechers factory outlet
yeezy boost 350
nike outlet store
longchamp sale
cheap ugg boots
boston celtics
air huarache
fitflops sale
pandora charms
ugg outlet
mont blanc pens for sale
kate spade sale
pandora bracelet
kate spade handbags
new york jets jerseys
cheap uggs
michael kors outlet
san antonio spurs
louboutin shoes
true religion outlet store
fitflops sale
nike basketball shoes
ugg australia
hugo boss sale
ugg boots on sale
nike shoes outlet
cleveland browns jerseys
cheap nike shoes
versace sunglasses
cheap ray ban sunglasses
cheap ray ban sunglasses
coach outlet
ugg sale
nike free 5.0
cheap ugg boots
mbt shoes clearance outlet
ugg sale
cheap uggs
snapbacks
longchamp
coach factory outlet
cheap ugg boots
gucci outlet
cheap ray ban sunglasses
clippers jersey for sale
air huarache
cheap uggs
michael kors outlet online
adidas shoes
oakley sunglasses wholesale
ed hardy
air jordan
nike basketball shoes
air force 1
ugg outlet
cincinnati bengals jerseys
michael kors outlet
ecco shoes online
nike factory store
fitflops sale
asics sneakers
rolex replica watches
fitflops sale
cheap ray ban sunglasses
cheap ugg boots
ugg sale
cheap uggs
ugg australia
kansas city chiefs jerseys
cheap ugg boots
ralph lauren outlet
fitflop shoes
snapbacks
michael kors outlet
cheap ray ban sunglasses
cheap ugg boots
chicago bears jerseys
hugo boss sale
new balance sneakers
michael kors outlet online
salvatore ferragamo shoes
oakley sunglasses wholesale
coach outlet online
supra footwear
titans jersey
cardinals jersey
adidas shoes
coach outlet online
nike blazer low
coach outlet
raiders jerseys
valentino sneakers
michael kors bags
ray ban sunglasses
ralph lauren outlet
michael kors outlet online
coach handbags
rolex replica watches
ralph lauren outlet
cheap oakley sunglasses
cheap ugg boots
seattle seahawks jerseys
coach purses
kate spade handbags
true religion jeans
air huarache
reebok sneakers
cheap ugg boots
ralph lauren shirts
ugg slippers
michael kors outlet clearance
converse all-stars
michael kors outlet
ugg slippers
cheap uggs
new york knicks
nhl jerseys wholesale
michael kors outlet
polo ralph lauren
coach outlet store online
air jordan shoes
michael kors handbags outlet
rolex replica watches
cheap ray ban sunglasses
true religion jeans
michael kors bags
nike shoes
cheap ugg boots
michael kors outlet
ugg boots on sale
kobe shoes
mlb jerseys wholesale
ugg outlet
coach outlet store online
pandora charms
cheap uggs
cheap uggs
cheap jerseys for sale
kate spade sale
rolex replica
ugg outlet
nike sale
toms shoes for women
michael kors outlet
pandora charms
air jordan
nike trainers sale
michael kors outlet clearance
nike sale
michael kors outlet online
packers jerseys
polo ralph lauren
ugg sale
ralph lauren uk
nike outlet store
nfl jerseys wholesale
ugg australia
nike factory store
air jordan shoes
michael kors outlet
ugg boots on sale
montblanc pens
nike outlet
gucci handbags
cheap ray ban sunglasses
air huarache
nike outlet
air jordan shoes
oakley sunglasses wholesale
sac louis vuitton
air force 1
ed hardy clothing
coach outlet store online
mont blanc pens for sale
cheap jerseys for sale
air jordan shoes
cheap ray ban sunglasses
polo ralph lauren
cheap oakley sunglasses
coach factory outlet
oakley sunglasses wholesale
christian louboutin sale
air jordan shoes
nike shoes
mont blanc pens outlet
cheap uggs
cheap ray ban sunglasses
chicago bulls
cheap uggs
cheap ugg boots
golden state warriors
nike trainers sale
cheap uggs
pandora bracelet
polo ralph lauren outlet
cheap uggs
nike outlet
polo ralph lauren
ralph lauren uk
ugg sale
asics sneakers
nike air huarache
patriots jerseys
cheap ugg boots
polo ralph lauren
christian louboutin sale
air jordan
armani jeans
cheap ray ban sunglasses
true religion outlet store
texans jerseys
louboutin shoes
skechers factory outlet
ugg sale
coach outlet
michael kors outlet online
hugo boss suits
michael kors handbags outlet
ugg outlet
longchamp
nike outlet
ugg slippers
valentino sneakers
cheap uggs
ralph lauren shirts
coach factory outlet
longchamp sale
louboutin shoes
cheap ray ban sunglasses
nike roshe one
rolex replica
cheap ray ban sunglasses
cheap uggs
louboutin outlet
yeezy boost 350
christian louboutin
longchamp sale
cheap ugg boots
nike shoes outlet
coach outlet
nike factory store
cheap uggs
ralph lauren outlet
coach outlet store online
nike shoes outlet
michael kors bags
coach outlet store online
salvatore ferragamo shoes
cheap ugg boots
ralph lauren polo
polo ralph lauren outlet
cheap ugg boots
cheap uggs
air jordan
nike blazer low
nike air max
miami heat
michael kors bags
michael kors outlet clearance
rolex replica
air jordan
michael kors bags
michael kors
nba jerseys wholesale
fitflop shoes
oakley sunglasses wholesale
ralph lauren uk
rolex replica
new york giants jerseys
michael kors outlet
air jordan shoes
michael kors outlet
nike factory store
coach outlet
cheap uggs
fitflop shoes
ed hardy clothing
buffalo bills jerseys
converse all-stars
reebok sneakers
prada shoes outlet
vikings jerseys
mlb jerseys wholesale
nmd adidas
cleveland cavaliers
michael kors outlet
cheap uggs
los angeles lakers
moncler outlet store
coach outlet store online
washington redskins jerseys
air jordan
michael kors outlet clearance
saints jerseys
nike air max
cheap ugg boots
coach outlet
mbt shoes clearance outlet
coach outlet store online
rolex replica watches
coach outlet
oakley sunglasses wholesale
omega outlet
ugg outlet
nike shoes outlet
air huarache
air huarache
air jordan
louboutin shoes
ugg sale
new balance sneakers
cheap oakley sunglasses
ugg boots on sale
polo ralph lauren
polo ralph lauren outlet
indianapolis colts jerseys
carolina panthers jersey
michael kors outlet
omega outlet
sac louis vuitton
coach outlet online
air jordan shoes
hugo boss suits
michael kors outlet online
michael kors outlet clearance
oakley sunglasses wholesale
cheap ugg boots
cheap ray ban sunglasses
cheap ray ban sunglasses
ed hardy
cheap ugg boots
armani jeans
true religion jeans
nmd adidas
nike blazer low
cheap oakley sunglasses
cheap ugg boots
cheap oakley sunglasses
michael kors outlet online
true religion outlet store
mont blanc pens outlet
fitflops sale
ravens jerseys
oakley sunglasses wholesale
michael kors outlet clearance
toms shoes for women
cheap uggs
true religion jeans
nfl jerseys wholesale
polo ralph lauren outlet
oklahoma city thunder
gucci handbags
yeezy boost 350
ralph lauren polo
gucci outlet
cheap uggs
polo ralph lauren outlet
lions jerseys
michael kors outlet
ugg slippers
coach handbags
Geplaatst op 29-06-2017 08:00 door alice0589
2017-6-17 xiaozheng6666
cheap jordans
adidas yeezy shoes
christian louboutin shoes
cheap mlb jerseys
ralph lauren outlet
nike factory outlet
asics running shoes
michael kors outlet online store
true religion jeans
canada goose
nike shoes outlet
true religion jeans
ralph lauren
pandora outlet
fred perry clothing
canada goose outlet
ralph lauren
ray ban sunglasses on sale
true religion jeans sale
nike shoes for men
canada goose jackets
coach outlet
coach outlet online
lacoste outlet
coach factory outlet
polo outlet
valentino outlet store
canada goose outlet
cheap ugg boots
puma shoes
oakley sunglasses wholesale
mulberry bags
ralph lauren outlet
michael kors outlet stores
michael kors outlet
ralph lauren shirts
oakley sunglasses
ralph lauren outlet
nba jersey
nike outlet store
michael kors outlet clearance
adidas yeezy shoes
canada goose
ralph lauren polo
fitflops sale
ralph lauren uk
ed hardy outlet
christian louboutin
michael kors outlet
mlb jerseys wholesale
ralph lauren pas cher
cheap jordans for sale
yeezy boost 350
polo ralph lauren
coach factory outlet online
michael kors handbags
coach outlet
christian louboutin outlet
adidas yeezy shoes
coach outlet online
oakley sunglasses outlet
coach outlet online
mlb jerseys
pandora charms
fred perry
polo ralph lauren outlet
canada goose outlet
coach outlet
coach factory outlet
nike shoes
oakley sunglasses
michael kors outlet online
jordan shoes
kate spade handbags
mcm backpack
fred perry shirts
jordan retro
nike outlet store
coach outlet online
lacoste polo
cheap mlb jerseys
michael kors outlet online
prada outlet
michael kors outlet
michael kors outlet
michael kors outlet
polo outlet
air jordan 4
canada goose jackets
cheap jordan shoes
longchamp
christian louboutin shoes
nike shoes outlet
pandora bracelet
michael kors outlet clearance
polo ralph lauren
ray ban pas cher
adidas shoes for women
ralph lauren outlet
michael kors outlet online
mbt shoes outlet
coach outlet store online
michael kors outlet clearance
coach outlet
ray ban sunglasses
ralph lauren polo
oakley sunglasses
nfl jerseys
canada goose jackets
coach outlet online coach factory outlet
coach factory outlet
ralph lauren polo
michael kors outlet online
pandora jewelry
coach outlet
coach factory outlet
pandora charms
polo ralph lauren
michael kors outlet online
air jordan shoes
yeezy boost
yeezy shoes
true religion outlet
cheap nhl jerseys
yeezy boost 350
nike shoes for men
kate spade bags
cheap oakley sunglasses
coach outlet online
christian louboutin sale
canada goose
michael kors outlet
nike shoes
fred perry polo
canada goose outlet
ray ban sunglasses
polo outlet
cheap ugg boots
pandora jewelry outlet
fred perry polo
ray ban sunglasses for men
pandora jewelry
ralph lauren
fitflops sale clearance
polo outlet
nike outlet
michael kors outlet online
prada outlet store
cheap ray bans sunglasses
coach factory outlet
canada goose jackets
mbt shoes
cheap oakley sunglasses
ray ban sunglasses
fitflops sale clearance
michael kors outlet clearance
hermes birkin
adidas yeezy
polo ralph lauren
christian louboutin sale
oakley sunglasses
ugg boots
michael kors outlet
coach outlet
cheap jordans
pandora outlet store
ralph lauren outlet
ralph lauren uk
michael kors outlet store
polo outlet
ray ban sunglasses wholesale
nike shoes
michael kors outlet online
prada outlet online
polo outlet
christian louboutin outlet
polo ralph lauren outlet
coach outlet online
polo ralph lauren
polo outlet
coach outlet store online
air jordan 4 retro
fitflops sale clearance
ray ban sunglasses outlet
nike shoes
ralph lauren uk
longchamp outlet online
cheap ray ban sunglasses
cheap oakley sunglasses
coach outlet store online
polo ralph lauren outlet
true religion outlet
michael kors outlet online
kate spade outlet
polo ralph lauren outlet online
ugg outlet
michael kors outlet
coach outlet
coach factory outlet
oakley sunglasses
oakley sunglasses
polo ralph lauren
canada goose outlet
coach outlet online
christian louboutin
adidas nmd
nike outlet
lacoste shoes
giuseppe zanotti sneakers
michael kors outlet clearance
nike shoes on sale
jordan retro shoes
kate spade outlet store
fitflops sale
canada goose jackets
ralph lauren polo shirts
mlb jerseys wholesale
true religion jeans
giuseppe zanotti outlet
polo ralph lauren outlet online
vintage nhl jerseys
ralph lauren uk
ralph lauren
oakley sunglasses
cheap nike shoes
adidas outlet online
adidas outlet store
prada outlet store
mont blanc outlet
ralph lauren
valentino shoes
oakley sunglasses
cheap authentic nba jerseys
adidas nmd r1
cheap jordans for sale
michael kors handbags
lacoste shirts
prada outlet stores
adidas outlet
air jordan shoes
true religion outlet
uggs outlet
ugg outlet online
lunette ray ban
nike air jordan 4
michael kors outlet online
michael kors outlet clearance
ray ban
mont blanc pens
cheap jerseys
adidas yeezy shoes
giuseppe zanotti shoes
canada goose
kate spade handbags
kate spade outlet store
mbt outlet
cheap uggs
canada goose outlet store
michael kors outlet
michael kors outlet
ray ban sunglasses
mont blanc pens
polo ralph lauren
canada goose outlet
nike outlet
michael kors outlet online
true religion outlet store
fred perry polo shirts
ralph lauren polo
cheap jordans
ralph lauren uk
nike outlet store
coach factory outlet
polo shirts
cheap uggs
oakley sunglasses wholesale
true religion outlet online
adidas shoes for men
oakley sunglasses wholesale
longchamp outlet store
pandora jewelry
fitflop sandals
polo ralph lauren
yeezy boost
adidas outlet online
hermes outlet
michael kors outlet online
ralph lauren uk
coach outlet
mlb jerseys
oakley sunglasses wholesale
polo ralph lauren outlet
ray bans sunglasses outlet
ralph lauren
prada outlet
nike shoes
nike trainers
mcm outlet
coach factory outlet
nike outlet
michael kors outlet
coach factory outlet
coach outlet store online
pandora bracelet
oakley sunglasses wholesale
longchamp outlet
coach outlet online
ralph lauren outlet
polo ralph lauren outlet online
kate spade outlet
oakley sunglasses for men
ralph lauren uk
air jordan shoes
oakley sunglasses wholesale
pandora jewelry sale
coach outlet online
coach factory outlet
kate spade outlet online store
fred perry clothing
michael kors handbags clearance
polo ralph lauren outlet online
coach outlet online
coach factory outlet online
michael kors outlet clearance
hermes belts outlet
polo ralph lauren
nike outlet
coach factory outlet
lebron shoes
nike shoes
cheap ray ban sunglasses
pandora outlet
nike outlet store
kate spade handbags
mcm bag
polo ralph lauren outlet
cheap mlb jerseys
hermes outlet
valentino shoes
ralph lauren outlet
cheap oakley sunglasses
michael kors outlet clearance
michael kors outlet online
true religion
mont blanc pens for sale
mont blanc pens
adidas yeezy boost
kate spade outlet online
cheap ray ban sunglasses
oakley sunglasses wholesale
asics outlet
oakley sunglasses wholesale
oakley sunglasses
ugg boots
fitflop sale
mbt shoes
pandora outlet online
polo ralph lauren outlet online
nike outlet store
michael kors outlet
coach factory outlet
cheap jordan shoes
fitflops clearance
coach outlet
polo ralph lauren
cheap jerseys wholesale
michael kors
longchamp handbags
coach outlet store online
puma outlet
mont blanc pens
coach outlet online
cheap ugg boots
coach outlet store online
ray ban sunglasses outlet
ed hardy
fred perry outlet
mont blanc outlet
coach outlet store online
ralph lauren uk
cheap jordans
michael kors outlet clearance
coach outlet clearance
fitflop sandals
adidas yeezy boost
cheap mbt shoes
cheap oakley sunglasses
valentino outlet
adidas outlet store
christian louboutin shoes
polo ralph lauren
mont blanc
ugg boots
michael kors handbags sale
michael kors outlet
polo outlet
oakley sunglasses
mont blanc outlet
coach outlet
michael kors outlet
coach outlet store online
nike shoes
kate spade purses
polo ralph lauren outlet online
coach outlet
polo ralph lauren outlet
michael kors outlet
yeezy boost 350 v2
cheap ray bans
coach factory outlet
adidas shoes
michael kors outlet online
canada goose jackets
michael kors handbags
cheap nfl jerseys
michael kors outlet online
ray ban sunglasses
polo ralph lauren
christian louboutin uk
cheap nba jersey
christian louboutin shoes
mlb jerseys
michael kors outlet
cheap oakley sunglasses
michael kors outlet
michael kors outlet store
oakley sunglasses wholesale
michael kors handbags
nhl jerseys
kate spade bags
polo outlet
michael kors outlet clearance
adidas outlet
mont blanc
polo outlet
nike shoes for women
true religion outlet store
mulberry handbags
michael kors outlet clearance
polo ralph lauren pas cher
cheap ray ban sunglasses
asics shoes
coach outlet online
cheap ray ban sunglasses
cheap oakley sunglasses
air jordan retro
ray ban sunglasses
polo ralph lauren outlet
ralph lauren shirts
oakley sunglasses wholesale
ray ban sunglasses
coach outlet
true religion outlet
polo ralph lauren
ralph lauren
mbt outlet
michael kors outlet online
lebron james shoes
valentino outlet store
polo shirts
mont blanc outlet
christian louboutin outlet
lacoste clothing
pandora rings
fred perry polo shirts
canada goose
cheap oakley sunglasses
adidas yeezy
mulberry uk
coach outlet online
ugg outlet
michael kors outlet clearance
ray ban sunglasses
longchamp outlet
valentino outlet
pandora jewelry
ed hardy clothing
Geplaatst op 17-06-2017 10:26 door xiaozheng666


Plaats jouw reactie

Je naam (verplicht)
Je e-mail adres (verplicht, wordt niet publiek getoond)
Je website (optioneel)
Je reactie (verplicht)
Bold Italic Underline Hyperlink Horizontal Ruler
(uw browser moet javascript ondersteunen om reacties te kunnen plaatsen)
© 2017