Nieuws Wet & Recht Hulpverleners Markt Onderzoek Spierziekten Webwinkel Links Hulpmiddelen Vereniging Mijn VSN Normale lettergrootte Grote lettergrootte Grootste lettergrootte
VSN - Vereniging met veel gezichten
HomeWord lid E-mail Myocafé
Menu
   Vereniging Spierziekten Nederland
deze site internet

sitemap: Sitemap lettergrootte: Lettergrootte

Momenteel online:
64 bezoekers
    < Home < Spierziekten < Links

Links


Meld een link

Diverse onderwerpen:

DiŽtisten voor spierziekten
- www.dietistenvoorspierziekten.nl
DiŽtisten voor Spierziekten (DvS) wil op deze site de beschikbare informatie over voeding bij spierziekten ofwel neuromusculaire aandoeningen (NMA) breed toegankelijk maken. De site is daarom toegankelijk voor zowel collegae-diŽtisten, (para)medici als mensen met een spierziekte. DvS onwikkelt voedingsadviezen voor mensen met een spierziekte en werkt samen met de patiŽntenvereniging Vereniging Spierziekten Nederland (VSN). Ook worden individuele voedingsvragen beantwoord.

Diverse onderwerpen:

Zenuw- en spierziekten bij kinderen
- www.umcg.nl/NL/Zorg/ouders/zob2/Zenuw_en_spierziekten_bij_kindere...
Website van UMC Groningen. en spierziekten bij kinderen. Op deze site is onder meer informatie te vinden over zenuw- en spierziekten bij kinderen en ziektebeelden.

Alfabetisch:

Deutsche Gesellschaft fŁr Muskelkranke e. V. DGM
- www.dgm.org
De site geeft onder andere een Duitse beschrijving van myotone dystrofie.

Kinder neuropsychologie
- www.kinderneuropsychologie.org
Deze site biedt informatie over neuropsychologische gevolgen van hersenaandoeningen in de kindertijd. De informatie is bestemd voor psychologen en (para)medici, maar ook voor ouders, leraren en andere geÔnteresseerden. Onder het kopje Spierziekten/Neuromusculaire ziekten is informatie te vinden over MD type 1.

Muscular Dystrophy Association of United States of America MDAUSA
- www.mdausa.org
Een zeer uitgebreide site van de Amerikaanse spierziektenvereniging, er is veel informatie te vinden over ziektebeelden (zoals DM1 en DM2) en onderzoek beschreven in een voor leken begrijpelijke taal. Hun periodieke maandelijks tijdschrift Quest bevat altijd actuele informatie; het is de moeite waard de artikelen uit Quest, opgenomen op de site, regelmatig te lezen.

Muscular Dystrophy Canada
- www.muscle.ca
De informatie op deze site is is tweetalig: Engels en Frans. De site geeft recente informatie over onderzoek naar myotone dystrofie in Canada. Belangrijke onderzoeker is dr. Jack Puymirat.

Myotone Dystrofie Centrum Maastricht
- www.myotonedystrofie.org
Deze informatiesite is bedoeld voor patiŽnten met de diagnose myotone dystrofie type I en hun familie en vrienden, maar ook voor hulpverleners.

Myotonic Dystrophy Foundation
- www.myotonic.org
Op deze site is veel informatie opgenomen over Myotone Dystrofie. De groep heeft een aantal belangrijke adviseurs: T. Ashizawa, Richard Moxley III en Charles Thornton. De groep geeft periodiek ook een nieuwsbrief uit met lezenswaardige informatie over MD.

Myotonic Dystrophy Support Group United Kingdom
- www.mdsguk.org
Engelstalige informatie over myotone dystrofie van de Myotonic Dystrophy Support Group.VSN - Lt. gen. van Heutszlaan 6 - 3743 JN Baarn tel: 035-5480480
e-mail: vsn@vsn.nl - Bank: ING 1422400

disclaimer - colofon