Nieuws Wet & Recht Hulpverleners Markt Onderzoek Spierziekten Webwinkel Links Hulpmiddelen Vereniging Mijn VSN Normale lettergrootte Grote lettergrootte Grootste lettergrootte
VSN - Vereniging met veel gezichten
HomeWord lid E-mail Myocafé
Menu
   Vereniging Spierziekten Nederland
deze site internet

sitemap: Sitemap lettergrootte: Lettergrootte

Momenteel online:
94 bezoekers
  Actueel
  Archief
    < Home < Nieuws < Artikel

Nieuws


Dit nieuwsitem komt uit het archief

Prentenboek over ziek zijn en rouwverwerking

Egeltje werd op een mooie winterdag geboren. Papa en mama egel waren erg blij met hun kindje. Egeltje groeide flink en hij kreeg stevige stekels. Maar na een paar maanden begon mama egel zich ongerust te maken. Egeltje speelde niet zoals de andere egeltjes en zijn stekeltjes leken wel slapper te worden.

Met het prentenboek ‘Het egeltje onder de oude boom’ brengt Christianne van Dooijewaard onder woorden wat ouders, broertjes en zusjes meemaken als een jong kind na een ziekte overlijdt. 

Christianne heeft ervaren hoe groot de impact is van het overlijden van een jong kindje op een gezin is. Een van haar drie kinderen overleed op zeer jonge leeftijd aan een spierziekte. Destijds vond ze geen geschikt boek  om aan haar oudste voor te lezen. Langzaam groeide de wens om zelf dat boek te schrijven. En nu, ruim zestien jaar later, is het er dan.

Het egeltje onder de oude boom. Door Christianne van Dooijewaard. Met illustraties van Steffie Padmos ISBN: 9789085606567. 32 pagina's. Prijs: € 14.90. Te bestellen bij o.a. Ninoboeken, vanaf volgende week ook in de webshop van Spierziekten Nederland.

Het geld dat Christianne van Dooijewaard met het boekje verdient, is bestemd voor Spierziekten Nederland.

Contact

In het maartnummer van Contact verschijnt een interview met Christianne van Dooijewaard over de totstandkoming van haar prentenboek.

30 januari 2013

Terug

VSN - Lt. gen. van Heutszlaan 6 - 3743 JN Baarn tel: 035-5480480
e-mail: vsn@vsn.nl - Bank: ING 1422400

disclaimer - colofon