Home Myocafe Wordt lid Print menu_myocafe  
Nieuw onderwerp Myocafe Huisregels Info Besloten Forum Normale lettergrootte Grote lettergrootte Grootste lettergrootte


  Discussie-onderwerp: KRAMP OP DE BORST
Reacties Naam Datum  
KRAMP OP DE BORST RIET 20 september 2005 19:24 
Re: KRAMP OP DE BORST Hanno 20 september 2005 19:28 
Re: KRAMP OP DE BORST Marjanne 26 september 2005 15:09 
Re: KRAMP OP DE BORST Mia 7 oktober 2005 03:43 
Re: KRAMP OP DE BORST Marian 7 oktober 2005 19:24 
Re: KRAMP OP DE BORST Mia 10 oktober 2005 15:38 
Re: KRAMP OP DE BORST marian 13 oktober 2005 14:26 
Re: KRAMP OP DE BORST Mia 14 oktober 2005 01:36 
Re: KRAMP OP DE BORST Marian 15 oktober 2005 21:46 
Re: KRAMP OP DE BORST Josette 15 oktober 2005 23:06 
Re: KRAMP OP DE BORST Mia 15 oktober 2005 23:34 
Re: KRAMP OP DE BORST Mia 16 oktober 2005 16:25 
Re: KRAMP OP DE BORST marian 17 oktober 2005 13:08 
Re: KRAMP OP DE BORST Mia 17 oktober 2005 20:11 
Re: KRAMP OP DE BORST Marian 17 oktober 2005 23:38 
Re: KRAMP OP DE BORST anja grau 6 oktober 2006 09:22 
Re: KRAMP OP DE BORST josina aan anja 6 oktober 2006 19:46 
Re: KRAMP OP DE BORST Sirena 17 februari 2007 22:35 
Re: KRAMP OP DE BORST jan van santvoort 21 februari 2007 14:24 
Re: KRAMP OP DE BORST jan van santvoort 21 februari 2007 14:32 
Re: KRAMP OP DE BORST annie 23 februari 2007 19:33 
Re: KRAMP OP DE BORST Annelies 23 februari 2007 19:59 
Re: KRAMP OP DE BORST Hermien 23 februari 2007 20:15 
Re: KRAMP OP DE BORST paula 23 februari 2007 20:44 
Re: KRAMP OP DE BORST jan 26 februari 2007 12:46 
Re: KRAMP OP DE BORST Karin voor Annie 15 maart 2007 23:12 
Re: KRAMP OP DE BORST Marieke voor Annie 18 maart 2007 20:32 
Titel reactie: KRAMP OP DE BORST
Van: RIET
Datum: 20 september 2005 19:24
hallo
mijn zoon van 33 heeft de volwassen vorm
van steinert
nu heeft hij de laatste tijd last van kramp op zn borst
wie herkend dit
hij heeft pas nog een hartfilmpje gehad
ik hoor het graag
gr Riet
Titel reactie: Re: KRAMP OP DE BORST
Van: Hanno
Datum: 20 september 2005 19:28
Vorig jaar heb ik iets dergelijks gehad, alhoewel ik een andere spierziekte heb. Na veel zoeken en filmpjes en catheterisatie en complicaties daarvan zijn ze uiteindelijk tot de conclusie gekomen dat er sprake van coronair spasme, dat betekent kramp van de kransslagaders van het hart dus. Het lijkt of je een infarct krijgt. Dit kun je alleen behandelen als alle andere zaken zijn uitgesloten. Het kan ook nog kramp van de slokdarm zijn, kortom als het hevige pijn is kunnen ze je wel een spray of tabletje voor onder de tong geven, maar ze moeten uitzoeken wat het is.
Je kunt overigens best hartklachten hebben met een goed hartfilmpje.

Sterkte.

Hanno
Titel reactie: Re: KRAMP OP DE BORST
Van: Marjanne
Datum: 26 september 2005 15:09
Hallo Riet,
Onze zoon van 17 heeft ook MD hij heeft inderdaad ook af en toe last van kramp op de borst.
Hij wordt bleek begint te transpireren na enige tijd trekt het weer weg. Soms komt het na enige tijd nog weer terug. Het is ons ook niet helemaal duidelijk wat dit is.
Gr. Marjanne
Titel reactie: Re: KRAMP OP DE BORST
Van: Mia
Datum: 7 oktober 2005 03:43
Best Riet,

Ik zag je berichtje, een hartfilmpje is meestal een mometopname.
Maar ik herken dit!

Misschien moet je nu het verder doktersonderzoek afwachten?

Was een verkramping?
Je mag me ook persoonlijk mailen om eens van gedachten te kunnen wisselen.

Beste groeten en beterschap!
Mia
Titel reactie: Re: KRAMP OP DE BORST
Van: Marian
Datum: 7 oktober 2005 19:24
Hoewel het misschien niet inherent is aan MD is het toch wel een van de symptonen. Een tante van mij had het eerst in mindere mate en dat werd steeds erger en het hartritme zelf steeds minder, op een gegeven moment kreeg ze een pacemaker die later ook nog vervangen is door een zwaarder en nieuwer exemplaar maar ik geloof dat zij de laatste 10 jaar van haar leven puur op de pacemaker geleefd heeft.
Eigenlijk hadden alle broers en zusters van mijn vader in meer of mindere mate problemen met het hart en bij de generaties erna is het al net zo wisselend.
Titel reactie: Re: KRAMP OP DE BORST
Van: Mia
Datum: 10 oktober 2005 15:38
Beste Hanno Marian en anderen,

Ik las nu ook weer jullie berichtjes. Dat er pas kan behandeld worden als alles is uitgesloten, ja, voor medicijnen klopt dit! Ik weet verder ook dat soms jaren met een pacemeker moet gewerkt worden, bied vaak een goede oplossing. Misschien zou naar mijn inzien een meer preventieve aanpak van ontkrampen op een natuurlijke manier ook meerder voordeel kunnen bieden. Vooral het hart "is een spier die boter bij de vis wil" lees ik telkens in het Medisch boek "Silhouet van de Interne Geneeskunde". Men bedoeld dan een goede zuurstofopname, bloedtoevoer naar het hart toe.
Ik denk verder dat slokdarmkramp bij spierziekte ook een beetje in het zelfde straatje ligt. Verder zit ik met de vraag hoe een chronisch zuurstoftekort, misschien een tekort aan energie soms kan (hebben) bijgedragen aan het ontwikkelen van een spierziekte?
Ook bij een erfelijke vorm of een al in de kindertijd ontwikkelde vorm van spierziekte, kan naar mijn inzien nagedacht of vastgesteld worden wat een, "op een natuurlijke manier ontkrampen van het nek, schouder, hart longgebied" van voordelen kan bieden voor een betere bloeddoorstroming en zuurstofopname.
Groeten, Mia
Titel reactie: Re: KRAMP OP DE BORST
Van: marian
Datum: 13 oktober 2005 14:26
Misschien zou dat soulaas kunnen bieden en verlichting kunnen geven maar kan en mag je daarop vertrouwen???
Je hart is een spier en daar zijn we ons allemaal ook wel van bewust maar als die niet goed of niet werkt kun je dan vertrouwen op de methode die jij aangeeft of toch maar liever op een pacemaker?
Veel zal ook afhangen van de mate van hapering en in hoeverre je een bepaalde methode vertrouwd
Titel reactie: Re: KRAMP OP DE BORST
Van: Mia
Datum: 14 oktober 2005 01:36
Marian en anderen,
Het kan de voorkeur verdienen dit eerst uit te proberen, meer veilig dan de genoemde onderzoeken. Hanno geeft dat ook aan, dat na veel zoeken, filmpjes catheterisaties en complicaties men dit pas ontdekte, dat het om coranaire spasme ging. Zou met bedoelde zorgverlening de verkramping niet worden opgelost kan men alsnog verder zoeken. Genoemde onderzoeken brachten dit probleem aan het licht, maar daarmee is het nog niet opgelost. Gezien men het met een medicijn wil verhelpen moet al het andere worden uitgesloten, moet specifiek uitgezocht worden welk medicijn.
Door bedoelde methode wordt naar ik weet het gehele gebied ontkrampt eventueel ook de slokdarm of het maaggebied en kan het probleem hierdoor oplossen.
"Maar als de spier van het hart niet goed werkt...kun je dit vertrouwen?.....als het hart ontkrampt en het daardoor beter van zuurstof wordt voorzien dan zijn vaak de problemen beter of opgelost. Betert het te weinig kun je alsnog verder zoeken. De pace maker zelf doet niets aan het hart zelf, is een beetje een stok om op te staan, een gangmaker. Misschien had je tante al veel langer een uitgeput hart gehad waardoor een pacemaker alsnog moest. Mensen die nog jong zijn of mensen die met een spierziekte zitten zouden veiliger uit zijn het eerst op een meer natuurlijke manier uit te proberen. Ook om te voorkomen dat er meer medicijnen moeten worden ingenomen. Wanneer het hart longebied zelf beter gevoed en geventileerd wordt kan dit ook bij spierziekten enkel maar voordelen bieden. Misschien zijn je vragen een beetje beantwoord, anders hoor ik het graag!
Beste groeten, Mia
Titel reactie: Re: KRAMP OP DE BORST
Van: Marian
Datum: 15 oktober 2005 21:46
Mia, even ter info mijn tante was destijds nog niet zo oud hoor pakweg 40 jaar maar het speelde ongetwijfeld al wat langer.
Ik ben het met je eens dat als je iets op een natuurlijke manier kunt oplossen of verbeteren dit prima is maar en dat geld zeker met het hart het moet wel betrouwbaar zijn want als je hart het niet meer doet doet niets het meer.
En daarbij moet je je er zelf ook nog prettig bij voelen.
Titel reactie: Re: KRAMP OP DE BORST
Van: Josette
Datum: 15 oktober 2005 23:06
Ook mijn zoon van nu 18 jaar heeft deze klachten, kramp op de borst! Hij wordt overigens verdacht van een mito! Zelf heb ik ook een mito en heb af en toe kramp op mijn borst! Ik heb een hartonderzoek gehad en daar is overigens niets gevonden!
Grz Josette
www.josette.info
Titel reactie: Re: KRAMP OP DE BORST
Van: Mia
Datum: 15 oktober 2005 23:34
Hallo Marian, Riet en anderen,
Ik zie juist je reactie, lees ook dat je tante nog heel erg jong was, nog maar 40 jaar! heeft langere tijd met pacemakers geleefd?! Had een spierziekte, en is komen overlijden? erg triest.
Maar ook verder familieleden hadden problemen met het hart. En de nieuwe generatie weer wisselend? Maar verder is het zoals je schrijft, het hart is erg voornaam en je moet je er vooral prettig bij voelen. Als een pace maker moet dan moet dat.
Het gaat me ook meer om jongeren met een spierziekte die voor het eerst met kramp op de borst te maken hebben. Ik las meer het eerste verhaaltje van je zoon, Riet, die de laaste tijd kramp op de borst heeft. Je schrijft verder dat een hartfilmpje gemaakt werd, wellicht meer met de vraag van hoe kan dat?
Met het hartfilmpje is geen ernstig probleem aan het licht gekomen. Het feit dat men niets vind of niets gedaan wordt, brengt wellicht een zekere onrust. Maar
blijkbaar is er niets aan de hand, of niet genoeg om een medische actie te ondernemen. Zou het ernstig genoeg zijn zou men zeker iets doen. En toch is er de verkramping.
In die tussenperiode van onrust en afwachten zou kunnen uitgeprobeerd worden of de kramp verbetert.
Wanneer men dit echter niet vertrouwt of zich niet prettig bij voelt moet men dat niet doen. Neen daar heb je gelijk.
Zou je of jullie daar wat dieper op willen ingaan mag je me ook persoonlijk mailen. Ik wil enkel te kennen geven dat dit mogelijk is en mensen met een spierziekte (maar ook anderen) hier soms goed mee kunnen geholpen worden. Persoonlijk zou ik ondersteunende zorg, ook bij jeugdigen met een spierziekte al voorstellen in een vroeger stadium. Heeft naar mijn inzien meerdere voordelen, ze missen, denk ik vaak al zo veel, kunnen ze dan hiermee wat aangename ontspanning in de plaats krijgen.
Groeten, Mia
Titel reactie: Re: KRAMP OP DE BORST
Van: Mia
Datum: 16 oktober 2005 16:25
Hallo,

Even een aanvulling op mijn onderstaand bericht. Ik bedoel verder met dat aangenaam ontspannen en meer
ontspannen kunnen doorademen zal de kramp op de
borst kunnen voorkomen worden. Ik vermoed of denk
verder dat bij slokdarmkramp, dat ongeveer het zelfde is. Dit ook zal bij mensen met een spierziekte, vaker voorkomen, daar hun ademhaling,
(longventilatie en zuurstofopname) als gevolg van hun aandoening zo al vlug in het gedrang komt.
Groeten, Mia
Titel reactie: Re: KRAMP OP DE BORST
Van: marian
Datum: 17 oktober 2005 13:08
Tja Mia, ik wil je wel mailen maar wat is je adres?
Titel reactie: Re: KRAMP OP DE BORST
Van: Mia
Datum: 17 oktober 2005 20:11
Marian, ik had dit weliswaar deze keer niet meer vermeld daar het er al een paar keer stond, maar bij deze alsnog! verschijnt onder Mia
Groeten, Mia Severens
Titel reactie: Re: KRAMP OP DE BORST
Van: Marian
Datum: 17 oktober 2005 23:38
Oké bedankt
Titel reactie: Re: KRAMP OP DE BORST
Van: anja grau
Datum: 6 oktober 2006 09:22
Ik heb nu voor de derde keer kramp op de borst gehad met uistraling naar de kaken .Ze denken aan de slokdarm een gaven een spray onder de tong wat wel helpt.
Maar meteen hoofdpijn krijg en daarna migraine.
Weet iemand nog iets wat kan helpen?
Titel reactie: Re: KRAMP OP DE BORST
Van: josina aan anja
Datum: 6 oktober 2006 19:46
Hoi Anja,

Ik heb ook al tijden kramp op de borst uitstralend naar kaken. Ik heb op de hartbewaking gelegen, maar het bleek niet mijn hart te zijn.

W.s. is het slokdarmkramp en ik heb Adalat Oros 30 gekregen hiervoor. Dit werkt bijna perfect. Heel af en toe heb ik nog kramp en je krijgt er iets hoofdpijn van.

Ik heb nu een manometrie moeten doen,waar ik woensdag de uitslag van krijg.

Wie weet wat er daarna moet gebeuren.

josina
Titel reactie: Re: KRAMP OP DE BORST
Van: Sirena
Datum: 17 februari 2007 22:35
Ik heb zelf ook regelmatig kramp op de bosrt uitstralend naar de kaken heel erg vervelend en beangstigend. Wat bij mij zeer goed helpt is een flesje water drinken door middel van je hoofd naar achteren te doen, en dan te drinken je voelet het tijdens het drinken afzakken. Werkt bij mij erg goed.
Titel reactie: Re: KRAMP OP DE BORST
Van: jan van santvoort
Datum: 21 februari 2007 14:24
het is voldoende duidelijk dat veelvuldig hartproblemen voor kunnen komen bij md
ik heb ook dikwijls ritme storingen in de boezem, heb in leiden een icd gekregen ,een interne cardioverter defibrilator, dus werkt als pace maker en geeft een schok bij een hartstilstand
aan een gewone pacemaker heb je niet zo veel dit weet ik als huisbezoeker bij regio brabant en secretaris van de landelijke werkgroep in het verleden
ook uit mijn omgeving weet ik dat een aantal mensen met een gewone pacemaker niet heeft geholpen en zijn toch overleden aan een hart stilstand
het laatste jaar worden er steeds meer icd,s geimplamteerd en dikwijls uit voorzorg
Titel reactie: Re: KRAMP OP DE BORST
Van: jan van santvoort
Datum: 21 februari 2007 14:32
de oorzaak van de ritmestoringen ligt diwijls aan het slechter worden van het weefsel dat de prikkel geleiding verzorgd,vooral bij dm
dan kan een gewone pacemaker goed werken maar als het har stil staat heeft het geen zin
een icd start het weer op om zo maar te zeggen
vraag is of het of prettig is als je dikwijls een hartstilstand krijgt en weer opgewekt wordt
Titel reactie: Re: KRAMP OP DE BORST
Van: annie
Datum: 23 februari 2007 19:33
Onze jongste zoon Gerben is 24 januari jl. overleden.
Hij was 39 jaar. Ik heb hem gevonden, hij lag dood op de bank. Het was een acute hartstilstand, waarschijnlijk in verband met zijn MD. Dat is natuurlijk een bekend risico bij deze spierziekte, maar het ging de laatste tijd zo goed met hem, hier hadden we totaal geen rekening mee gehouden. Zijn cardiologe in het AMC was heel tevreden en ook zijn alternatieve behandelaarster heeft geen enkele verstoring geconstateerd. Maar hij is wel dood!
Hij is vanuit onze kerk begraven. Een heel mooie, warme en persoonlijke dienst. Hij had een aantal dingen op papier gezet, al in 1998, en zo is het ook gebeurd. Muziek van de Stones, de psalm die ook bij zijn doop (in dezelfde kerk) is gezongen en “Eens als de bazuinen klinken”als slotzang. Nu hebben we nog maar één kind over en die heeft, net als mijn man, ook MD.
Mijn man gaat de laatste tijd nogal achteruit, hij loopt ondertussen met een rollator en heeft ook een scootmobiel. Maar dat vind ik niet het ergste, het ergste is dat hij ook geestelijk achteruit gaat. En dit grote verdriet om Gerben doet daar natuurlijk ook geen goed aan. Mijn man heeft de afgelopen tijd een intensieve therapie in Heliomare gevolgd, maar helaas zonder resultaat.
En twee jaar geleden is er bij Jonze oudste zoon kanker vastgesteld, ze dachten eerst dat het longkanker was en ongeneselijk. Nader onderzoek wees uit dat het lymfklierkanker was, Non Hodgkin, en dat er wél behandeling mogelijk was. Hij heeft acht heel zware chemo kuren gehad en 24 bestralingen. Dat was nog een heel probleem, want er was wereldwijd geen enkel geval bekend van iemand met deze combinatie van spierziekte en kanker. Vorige week ben ik weer met hem voor controle geweest, en het lijkt goed te gaan. Ik heb deze dagen veel steun aan hem.
Verder weet ik ook niet wat ik nog meer moet zeggen, dus ik laat het hier maar bij. Ik vond dat jullie dit toch moesten weten.

Hartelijke groet,

Annie
Titel reactie: Re: KRAMP OP DE BORST
Van: Annelies
Datum: 23 februari 2007 19:59
Beste Annie,
Wat een schokkend bericht!
Ik kan je alleen maar heel veel sterkte en kracht toewensen in deze moeilijke tijd!
Een lichtpuntje is dat het nu weer goed gaat met je oudste zoon; ikzelf heb eiend 2004 ook Non Hodgkin gehad en het gaat nu heel goed met me; ik heb overigens HNSN type II.
Heel veel moed toegewenst door
Annelies
Titel reactie: Re: KRAMP OP DE BORST
Van: Hermien
Datum: 23 februari 2007 20:15
Hoi Annie,

wat een verdrietig bericht dat je je zoon zo plots moest verliezen.

En verder nog zoveel meer verdriet! Eigenlijk teveel voor 1 paar schouders

Wens je meer dan alleen kracht, wens jou ook een paar schouders waarop je kunt steunen en uit kunt huilen.

Veel sterkte!
Hermien
Titel reactie: Re: KRAMP OP DE BORST
Van: paula
Datum: 23 februari 2007 20:44
lieve annie,


wil je heel veel sterkte wensen met dit verlies.


liefs paula
Titel reactie: Re: KRAMP OP DE BORST
Van: jan
Datum: 26 februari 2007 12:46
ook ik kreeg de uitnodiging voor onderzoek in maastricht,mag helaas niet mee doen omdat ik al een interne cardioverter defibrilator heb.
dit onderzoek zal ongeveer 4 jaar duren.
inmiddels is het verstandig om bij hartproblemen een cardioloog te kiezen die goed op de hoogte is van md
de vsn heeft een netwerk opgestart en afspraken gemaakt met deze cardilogen.
op het vsn bureau zijn adressen te krijgen
in streek ziekenhuizen is deze kennis dikwijls zeer pover,
een goed uitgebreid onderzoek is nodig,naast een hartfilmpje ook een echo, een.holter onderzoek,bloedonderzoek,evt een catheterrisatie en zo meer
Titel reactie: Re: KRAMP OP DE BORST
Van: Karin voor Annie
Datum: 15 maart 2007 23:12
Jeetje Annie wat een boel. Soms krijg je ook teveel op je bord. Gecondoleerd met je zoon en ik wens je alle steun en zorg toe die je momenteel nodig hebt. Doe het rustig aan en neem elk moment zoals het komt.
Heel veel sterkte in deze moeilijke periode.
Titel reactie: Re: KRAMP OP DE BORST
Van: Marieke voor Annie
Datum: 18 maart 2007 20:32
Jemig Annie,
Ik lees nu pas je berichtje; wat verschrikkelijk voor je en voor je gezin.
Ik wil je heel veel sterkte wensen.

Groetjes, Marieke

Reactie

De velden die gemarkeerd zijn met een zijn verplicht.
 
Onderwerp:
Van:
E-mail:  
Voer het bericht in
Bericht kan door iedereen gelezen worden Web Powered by Phoundry