Nieuws Wet & Recht Hulpverleners Markt Onderzoek Spierziekten Webwinkel Links Hulpmiddelen Vereniging Mijn VSN Normale lettergrootte Grote lettergrootte Grootste lettergrootte
VSN - Vereniging met veel gezichten
HomeWord lid E-mail Myocafé
Menu
   Vereniging Spierziekten Nederland
deze site internet

sitemap: Sitemap lettergrootte: Lettergrootte

Momenteel online:
68 bezoekers
    < Home < Links < Recent toegevoegd

Links


Meld een link
A journey to HSP/FSP
- hspjourney.blogspot.co.uk
Blog met ervaringsverhalen over leven met HSP (Engelstalig).

Ontwikkelingsachterstand
- www.ontwikkelingsachterstand.nl
Op de website ontwikkelingsachterstand.nl kunnen ouders van kinderen met een ontwikkelingsachterstand op een anonieme manier gerichte vragen beantwoorden over het diagnose pad (waaronder symptoombeschrijving), blogs schrijven en de ontwikkeling van hun kind volgen. De afdeling metabole ziekten van het Universitair Medisch Centrum Utrecht (UMCU) en de patiŽntenorganisatie Volwassenen, Kinderen en Stofwisselingsziekten (VKS) werken samen aan de website met als doel de diagnose van kinderen met een onbegrepen ontwikkelingsachterstand en het natuurlijk beloop van stofwisselingziekten te verbeteren. Met de verzamelde data kan wetenschappelijk onderzoek worden gedaan naar verbetering van informatieverstrekking aan ouders en patiŽnten.

Villa Xenofilia
- www.xenofilia.com/villametzorgspanje.htm
Zij beschikken over verschillende rolstoelvriendelijke en bijzonder luxe vakantievilla's in Moraira en Javea (Spanje).

Challenge Resorts & Travel
- www.challengeresorts.org
Challenge Resorts & Travel bieden grensverleggende vakantiemogelijkheden voor mensen met een fysieke beperking.

Blijf veilig mobiel
- www.blijfveiligmobiel.nl
Bij het programma 'Blijf Veilig Mobiel' werken 10 organisaties op landelijk niveau samen om u te stimuleren langer veilig mobiel te blijven: ANBO, ANWB, CG-Raad, Fietsersbond, NVVS, Oogvereniging, PCOB, samenwerkende ROVís, Unie KBO en Veilig Verkeer Nederland. Op deze website vindt u tips, tests en praktische informatie over verschillende soorten vervoer. In opdracht van het samenwerkingsverband Blijf Veilig Mobiel heeft Vilans de Keuzewijzer Scootmobiel ontwikkeld, zodat u goed geÔnformeerd een keuze kunt maken. U komt te weten welk soort scootmobiel het beste bij u past, door vragen te beantwoorden als: Hoe actief bent u? Wat vindt u belangrijk in uw leven? Gaat u vaak zelfstandig op pad, of moet de scootmobiel in de auto passen?

Vakantiewijzer van Stichting MEE
- www.meevakantiewijzer.nl/vakanties-voor-volwassenen-met-een-licha...
De vakantiewijzer van Stichting MEE geeft u een idee van de mogelijkheden voor mensen met een beperking om op vakantie te gaan. Het overzicht is niet volledig, maar het kan u hopelijk op weg helpen de vakantie te vinden die bij u past. Door het grote aanbod aan vakantieorganisaties kunnen helaas niet alle mogelijkheden zoals patiŽntenverenigingen en organisaties die vakantie- en/of logeeropvang bieden in de vakantiewijzer vermeld worden.

Vakantiehuizen Het Prinses Beatrix Spierfonds
- www.prinsesbeatrixspierfonds.nl/vakantiehuizen
Het Prinses Beatrix Spierfonds heeft tien volledig aangepaste vakantiehuizen voor mensen met een spierziekte en hun familie. De huizen zijn verspreid over het hele land en allemaal gelegen in een prachtige omgeving. Er kunnen zes personen verblijven in de vakantiehuizen, waarvan maximaal twee mensen die rolstoelgebonden zijn. * Behoort u niet tot de doelgroep van het fonds, maar bent u wel rolstoelgebonden, dan kunt u voor het voorseizoen of winterseizoen in aanmerking komen. INVENTARIS : Alle huizen zijn voorzien van drie 2-persoons slaapkamers, waarvan ťťn op de begane grond. Deze kamer is volledig aangepast met twee hoog-laag bedden, plafond-tillift, tv, aangepaste badkamer met plafond-tillift, aangepast toilet, douchepostoel en douche-stretcher. De huizen in Eibergen, Ootmarsum, Den Burg, Panningen en Frederiksoord zijn bovendien voorzien van een bad. Volledige keukeninventaris, vaatwasser, was-droogmachine, stereo, TV, DVD-speler, internetaansluiting, rolstoel en rollator zijn standaard aanwezig in alle huizen. Aangepaste keukens zijn geÔnstalleerd in Eibergen, Harskamp, Doorn, Havelte en Egmond aan Zee. STA-OP STOELEN Sinds augustus 2012 zijn (mede door giften) in alle vakantiehuizen sta-op stoelen zijn aanwezig.

International Guillain-Barrť syndrome Outcome Study
- www.gbsstudies.org.
Engelstalige website over de internationale studie naar biomarkers bij GBS en het ontwerpen van voorspellende modellen om bij individuele patiŽnten de uitkomst en het verloop van de ziekte te kunnen voorspellen.

Dunne Vezel Neuropathie
- dunnevezelneuropathie.wordpress.com/?s=blog
Blog van ervaringsdeskundige met dunne-vezelneuropathie.

Ongeneeslijk.nl
- www.ongeneeslijk.nl
Deze site wordt in samenwerking met het Forum PatiŽntencommunicatie Palliatieve Zorg onderhouden. Agora heeft een Forum PatiŽntencommunicatie Palliatieve Zorg opgericht om ervoor te zorgen dat communicatie met patiŽnten in de palliatieve fase en hun naasten aandacht krijgt. Het doel van het Forum PatiŽntencommunicatie Palliatieve Zorg is het verbeteren van onderzoek, kwaliteit en beleid van patiŽntencommunicatie palliatieve zorg, in samenwerking met andere partijen.VSN - Lt. gen. van Heutszlaan 6 - 3743 JN Baarn tel: 035-5480480
e-mail: vsn@vsn.nl - Bank: ING 1422400

disclaimer - colofon